Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut 
Nuorisopalvelujohtaja805.08.2020 

8536-2020 (12 05 06, 02 08 00)

Nuorisopalvelujen leirialueiden siivous kesän 2020 aikana

Nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos:

Turun kaupungin nuorisopalvelut hallinnoi neljää leirialuetta: Sauvon Ahtelan, Rymättylän Vienolan ja Taivassalon Tippsundin leirialueet sekä Inarin Nukkumajoen leirikämppä. Leiritoiminta on tärkeä osa nuorisotyötä ja vaikka nuorisopalvelut eivät itse järjestä leirejä kuluvan kesän aikana, on nuorisopalvelut nähnyt tärkeänä mahdollistaa järjestöjen, seurojen, nuorten ryhmien ja muiden tahojen järjestämät leirit. Tästä syystä ja korona-pandemiasta huolimatta kaupungin johtoryhmä on nuorisopalveluiden esityksestä ja AVI:n ohjeistuksen nojalla avannut leirialueet kesäksi 2020.

Leirialueille on tehty varauksia 1.6-30.8 ajalle seuraavasti:

·         Ahtela 27 kpl

·         Tippsund 11 kpl

·         Nukkumajoki 10 kpl

·         Vienola 20 kpl

Normaalitilanteessa leirialueiden siivous on käyttäjien vastuulla. Leirialueilla ei myöskään ole voimassa olevaa siivoussopimusta, vaan siivous on tarvittaessa tilattu kaupungin kilpailuttamilta siivouksen palveluntuottajilta. Poikkeustilanteesta johtuen nuorisopalvelut haluaa kesän ajan panostaa leirialueiden hygieniatasoon. Nuorisopalvelut on tilannut Arkea oy:ltä kustannusarvion ylimääräisen ns. korona-siivouksen toteuttamisesta jokaisen varauksen päätteeksi. Arkea oy on Turun kaupungin kilpailuttama siivouspalvelujen tuottaja. Poikkeuksena on Inarin Nukkumajoen kämppä, jonne pitkien välimatkojen takia siivouspalveluja ei ole mahdollista järjestää. Nukkumajoella vastuu siivouksesta ja hygieniasta on edelleen käyttäjien vastuulla. Nuorisopalvelut on kuitenkin toimittanut sinne ylimääräisiä siivoustarvikkeita.

Arkea oy:n arvioi siivouskustannukset seuraavasti:

·         Ahtela 12 582 euroa

·         Vienola 4 206 euroa

·         Tippsund 6 860 euroa

Esitän, että Arkea Oy:ltä tilataan Ahtelan, Vienolan ja Tippsundin leirialueille ylimääräinen siivous jokaisen leirivarauksen päätteeksi 1.6-30.8 välisenä aikana hintaan 23 648 euroa. Kustannus maksettaisiin kustannuspaikalta Kansalaistoiminnan edistäminen 25003.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätin, että Arkea Oy:ltä tilataan Ahtelan, Vienolan ja Tippsundin leirialueille ylimääräinen siivous jokaisen leirivarauksen päätteeksi 1.6-30.8 välisenä aikana hintaan 23 648 euroa. Kustannus maksettaan kustannuspaikalta Kansalaistoiminnan edistäminen 25003.

 

 

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

Jakelu

aoArkea Oy
tiedEkroos Toni
tpvHarju Jenna
tiedKrawczyk Snäll Joanna
tpvLinnovaara Timo
tpvMäki-Salminen Miia
tpvMäkynen Ilkka
tiedPaajanen Jyri
tiedPeri Jari
tiedRautiainen Anne-Marie
tpvSlipic Sanda
tpvSotnik Kristiina
tpvTakomo Terhi