Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta3211.06.20203

6565-2020 (02 05 01, 12 05 02)

Kohdennettu erityisavustus kesä 2020

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan kohdennettua erityisavustusta hakee vuoden 2020 kesälle kolme yhdistystä neljään eri toimintoon. Haettava summa on 7 000 euroa. Erityisavustuksina esitetään jaettavaksi 4 000 euroa.

Nlk § 32

Toiminnanjohtaja Joonas Petäjäniemi:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista 29.8.2019 §71 määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Vuonna 2020 kohdennetuille erityisavustuksille on varattu 34 000 euron määräraha, josta on käytetty 8 000 euroa.

Turkupaketti eli kaupunginhallituksen päätös 30.3.2020 § 135 määrittele Turun kaupungin toimenpiteet elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin toimintaedellytysten helpottamiseksi koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Päätös sisältää myös linjauksia avustuksia koskien. Kohdennettuja erityisavustuksia, lukuun ottamatta digitaalisia tapahtumia ja toimintoja sekä olosuhde-, kunnostus- ja peruskorjausavustuksia ei pääsääntöisesti myönnetä poikkeusolojen aikana. Mikäli muita kuin digitaalisia tapahtumia ja toimintoja järjestetään, tulee noudattaa annettuja yleisiä viranomaisohjeita ja pidättäytyä yleisötapahtumien järjestämisestä ainakin 30.6.2020 asti.

Kohdennetut erityisavustukset ovat haettavana jatkuvalla haulla sähköisessä järjestelmässä. Avustushakemukset käsitellään kolme kertaa vuodessa. Saapuneita hakemuksia vuoden 2020 toisen käsittelyn aikana 5.6. mennessä oli 4 kappaletta, ja haettava summa on 7 000 euroa. Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua saapuneisiin hakemuksiin etukäteen sähköisessä hakujärjestelmässä.

Vuoden 2020 kesälle esitetään jaettavaksi 4 000 euroa kohdennettuina erityisavustuksina liitteen 1 mukaisesti.

Liite 1                                  Kohdennettua erityisavustusta kesällä 2020 hakeneet yhdistykset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää kesän 2020 kohdennetut erityisavustukset liitteen 1 mukaisesti.

Avustukset maksetaan kustannuspaikalta 25003/kansalaistoiminnan edistäminen.

Päätös voidaan panna täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa etäyhteydellä selvitti toiminnanjohtaja Joonas Petäjäniemi.

Jakelu

aoEläinteatteri Elmeri ry
aoLounais-Suomen Martat ry
aoSuomen Ukranalaiset ry
tpvHarju Jenna
tpvLinnovaara Timo
tpvMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedPetäjäniemi Joonas
tpvSlipic Sanda
tpvSotnik Kristiina
tpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 32
Liite 1:Kohdennettua erityisavustusta kesällä 2020 hakeneet yhdistykset