Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2323.04.20204

4475-2020 (00 01 05)

6Aika Digipoint -hanke

Tiivistelmä: -

Nlk § 23

Nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen: 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell on päättänyt 26.6.2014 § 99 Turun kaupungin osallistumisesta Euroopan Unionin rakennerahasto-ohjelmaan sisältyvän yhdennetyn alueellisen strategian pohjalta toteutettava 6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut strategian toteuttamiseen ajalla 2014 - 2020. 6Aika-strategia on hyväksytty Työ- ja elinkeinoministeriössä 9.6.2014.  

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jossa ovat mukana Suomen suurimmat kaupungit, ns. kuutoskaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Tampere ja Turku. 

6Aika-strategian hankkeita ja pilotteja toteutetaan erillisten EAKR- ja ESR-hankehakujen kautta.  

Turun kaupunki osallistui 18.10.2019 päättyneeseen ESR-hankehakuun DigiPoint- hankkeella, jonka päähakija on Turun kaupunki ja muut osatoteuttajat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa sekä Metropolia-ja Laurea -ammattikorkeakoulut. Hanke toteutetaan ajalla 1.4.2020-31.12.2021. Hämeen elinkeino-, liikenne-ja ympäristökeskus on myöntänyt 6Aika Digipoint -hankkeelle rahoituksen 24.3.2020.  

Turku toimii hankkeen koordinaattorina ja yhteystahona rahoittajan suuntaan. Koordinaattorina Turun kaupunki huolehtii hankkeen raportoinnista ja maksatushakemuksista sekä muuta yhteydenpidosta rahoittajan suuntaan  

Hankkeen kokonaiskustannukset ajalle 2020-2021ovat 1 342 594 €, josta omarahoitusosuus on 22,38 %. Muun julkisen rahoituksen osuus on 10,62 %. 

Turun osalta hankkeen kokonaiskustannukset ovat 203 179 € ja kaupungin omarahoitusosuus on 100 073 €. 

Hankkeen tavoitteena on hakea ratkaisuja digitalisaation aiheuttamiin osaamisvaatimuksiin työelämässä ja toisaalta ratkoa digitalisaation avaamien mahdollisuuksien suurempaa hyödyntämistä osaamisen kehittämisessä.  

6Aika DigiPoint-hankkeen tavoitteena on kehittää nykyistä monimuotoisempia osaamisen kehittymisen ja työllisyyttä edistäviä koulutus-, työelämä- ja sosiaalisen vahvistamisen työmuotoja. Pääpaino on yksilöllisten motivaatiota tukevien rakenteiden vahvistaminen sekä yksilöllisten ratkaisujen mahdollistaminen aikaisilla matalan kynnyksen interventioilla. Lähtökohtana on yksilön tarpeet ja tarpeiden kartoitus sekä valmennus sisältäen opiskelun, työ-, yksilö- ja ryhmävalmennuksen. Tavoitteena on muutos yksilöissä ja palveluissa sekä hyvinvoinnin edistäminen, jotka johtavat yhteiskunnalliseen hyötyyn.  

Hankkeessa on varattu rahoitusta 2,5 htv projektihenkilöstön palkkaamiseksi kokonaan hankerahoituksella Turun kaupungin nuorisopalveluihin.  

Hankkeen ohjausryhmään nimetään Turun kaupungin edustajiksi nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos sekä palkattava projektipäällikkö. Vastuuhenkilönä hankekumppaneille ja rahoittajalle on projektipäällikkö.

Vapaa-aikatoimialan toimialajohtaja tulee päätöspöytäkirjallaan asettamaan 6Aika Digipoint -projektin ja nimeää ohjausryhmän muut jäsenet.

Oheismateriaali 16Aika Digipoint -hanke esitys

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee 6Aika Digipoint -hankkeen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa selvittivät nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen ja projektikoordinaattori Jaana Ranta-aho.