Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1427.02.20204

2356-2020 (02 05 01, 12 05 02)

Kohdennettu erityisavustus

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan kohdennettua erityisavustusta hakee 2020 keväälle 12 yhdistystä. Haettava summa on 29 562 euroa. Erityisavustuksiin esitetään jaettavaksi 8 000 euroa.

Nlk § 14

Toiminnanjohtaja Joonas Petäjäniemi:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista 29.8.2019 §71 määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Vuonna 2020 kohdennetuille erityisavustuksille on varattu 34 000 euron määräraha.

Kohdennetut erityisavustukset ovat haettavana jatkuvalla haulla sähköisessä järjestelmässä. Avustushakemukset käsitellään kolme kertaa vuodessa. Saapuneita hakemuksia vuoden 2020 ensimmäisen käsittelyn valmisteluaikana 18.2.2020 mennessä oli 12 kappaletta, ja haettava summa on 29 562 euroa. Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua saapuneisiin hakemuksiin etukäteen sähköisessä hakujärjestelmässä.

Vuoden 2020 keväälle esitetään jaettavaksi 8000:ta euroa kohdennettuina erityisavustuksina liitteen 1 mukaisesti.

Liite 1Kohdennettua erityisavustusta keväällä 2020 hakeneet yhdistykset.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää kevään 2020 kohdennetut erityisavustukset liitteen 1 mukaisesti ja hylätä harkinnan mukaan hakemukset numero 8 ja 11.

Avustukset maksetaan kustannuspaikalta 25003/kansalaistoiminnan edistäminen

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa selvitti toiminnanjohtaja Joonas Petäjäniemi.

Jakelu

aoAdoptioperheet ry
aoAIESEC Turku ry
aoBaby Klubi Plus ry
aoScoutkåren Kamraternas Föreldra-och Understödsförening r.f. SKUFFEN
aoSfääri ry
aoStepEurope ry
aoSuomen Ukranalaiset ry
aoTurun Bosnjakien Islam-yhdyskunta
aoTurun Kansantanssin Ystävät ry
aoTurun seudun Reumayhdistys ry
aoTurun venäjänkielinen nuorisokulttuuriyhdistys Albatros ry
aoVarsinais-Suomen Sijoituslasten Vanhemmat ry
mtpvHarju Jenna
mtpvLinnovaara Timo
mtpvMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
mtpvSlipic Sanda
mtpvSotnik Kristiina
mtpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 14
Liite 1:Kohdennettua erityisavustusta keväällä 2020 hakeneet yhdistykset.