Toiminta joulukuu 2019         Liite 1

 

 

 

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Anna Salminen, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

      

Kohdennetussa nuorisotyöyksikön joulukuun toiminta sisälsi etsivän nuorisotyön osallistuminen kutsuntoihin, työturvallisuuskorttikoulutuksen turkulaisille nuorille, vierailun Turun AMK:n Taideakatemiaan, arjen taitojen opettelua yhteistyössä Marttojen kanssa sekä nuorten työpaja Fendarin viestintäpajan näyttelyn Vimmassa. Jouluperinteitä pidettiin yllä kohdennetun nuorisotyön yksikön nuorille ja ohjaajille järjestetyssä jouluruokailussa.

 

 

Seikkailupuiston avoimissa sunnuntain ateljeepajoissa tehtiin jouluisia koristeita. Joulupajojen aamuissa (ma-to) huovutettiin tonttuja päiväkotilasten ja alakoululaisten kanssa. Timanttiteatteri ohjelmistossa oli lastenteatterin lisäksi tanssia ja sirkusta. Joulukuun esitykset olivat Willman Dance Companyn Keisarinnan uudet vaatteet, SirkusSirkuksen Joulupukki ja Tempputonttu, Taikahattu, ja Tatu ja Patu syömään -esitykset. Esitysvuosi huipentui Mimin ja Kukun esitykseen uuden vuoden aattona. Seikkailupuisto oli mukana myös lasten uuden vuoden juhlan järjestelyissä.

 

Vimman taidepajoissa viimeisteltiin savitöitä ja kynttilöiden värjäyspajassa värjättiin valmiita kynttilöitä, Värjäyspaja sai paljon kiitosta, ja toiminnalle toivotaan jatkoa.Vimman tiloissa järjestettiin myös useita tapahtumia ja tilaisuuksia lapsille ja nuorille nuorisopalvelujen omana ja/tai yhteistyötoimintana. Vimmassa oli joulukuussa Nuoren teatterin taiteen perusopetuksen harjoituksia, Vapa:n kaksikielinen muskari, Auran Tyttöjen joulujuhla, Nupa:n Sex, bodyrights -koulutus, Rockskolanin konsertti, Imeväisikäisten ruokavalioryhmä, Luckanin lastenteatteriesitys, SRK:n Kas Kummaa ryhmän nukketeatteriesitykset päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, Nuorisovaltuustojen piirikokous, Suomen lukiolaisten liiton kokous, Nupan työturvallisuuskortti -koulutus jne. Lisäksi Vimman tiloja vuokrattiin muuhun käyttöön useille järjestöille ja toimijoille. Vimman kahvilan uusi sisustusilme saatiin valmiiksi. Uudessa muunneltavassa kahvilassa on hyödynnetty kierrätyskalusteita ja se houkuttelee viihtymään entistä paremmin.

 

Joulukuussa alkoi Turun ja lähiseudun bändien ilmoittautuminen Turku Bandstand -tapahtumaan. Bandstandissa nuorten bändit pääsevät esittämään taitojaan ja saavat palautetta musiikkialan ammattilaisilta Kolmelle tai neljälle tapahtumaan osallistuneelle yhtyeelle tarjotaan mahdollisuus tulla mukaan Turku Rock Academyn toimintaan. Ilmoittautuminen jokavuotiseen tapahtumaan alkoi 9. joulukuuta ja jatkui 12. tammikuuta asti. Mukaan pääsee enintään 15 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Alueellisessa nuorisotyössä joulukuussa vietettiin pikkujouluja ja muuta jouluista toimintaa. Aiemmasta poiketen nuoristiloja oli auki ja monipuolista toimintaa oli tarjolla (esim. retkiä, kokkailua ja elokuvissa käyntejä) eri puolilla kaupunkia, myös koululaisten joululoman aikana.

 

Jyrkkälän nuorisotalo suljettiin joulukuussa ja alettiin valmistautumaan muuttoon Aunelan uusiin tiloihin.

 

Hansan ja Halisten nuorisotiloilla valmistauduttiin uusiin toimijoihin v 2020 alusta. Silloiset toimijat järjestivät nuorille päättäjäistapahtuman.