Toiminta syyskuu 2019         

 

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

 

Taidekeskus koulussasi -toiminnan syksyn toimintakausi käynnistyi. Taidekeskus toimintaa järjestetään kouluikäisille nuorille omassa tai lähikoulussa koulupäivän jälkeen. Toimintamuotoina ovat henkilökohtainen soitinohjaus sekä kuvataiteen ja liikeilmaisun ryhmätunnit.

 

Vimman syksyn toimintakausi on täydessä käynnissä. Taidepajoissa savipajan suosio jatkuu edelleen - uudet käytännöt (mm. 3h:n työskentelyaika) arjen toimivuuden parantamiseksi on otettu hyvin vastaan.

Koululaisryhmien toiminnalliset tutustumiset ovat suosittuja. Maksuttoman kahden tunnin tutustumiskäynnin aikana luokka tutustuu Vimman eri toimintoihin tekemisen kautta, tutustuen Vimman tiloihin ja ohjaajiin; näin nuorilla on helpompi tulla Vimman harrastamaan myös vapaa-ajallaan.

Vimman Peliluolassa käy säännöllisesti 7-10 nuorta.

Kahvilassa on tehty muutoksia sisustukseen, projektissa on hyödynnetty kaupungin ”Tavarat kiertoon”- palvelua.

7.9. järjestetty Elokuvapäivä keräsi yli 200 elokuvan katsojaa Vimman saliin ja teatteritilaan.

Live at Vimma -konsertti pidettiin 13.9. Mukana illassa RockAcademyn bändejä myös muualta Suomesta.

Vimman II krs:n aulassa oli esillä Art by Dziin näyttely; maalauksia.

Vimman tiloja käytettiin syyskuussa mm. Nupa:n työyhteisövalmennus, Vapa:n elämypolku infotilaisuus,

Meistä tulee perhe -valmennukset, Turun lastenparlamentin kokous, Somebody ja ruokamoduuli- ryhmän kokoontumiset, Space Monkeys musiikkitapahtuma, lastenkonsertti ruotsinkielisille lapsille jne.

 

Seikkailupuiston syyskauden 2019 ohjatut harrasteryhmät käynnistyivät syykuun alussa. Harrasteryhmiä tarjotaan usealla eri teemalla, ohjelmistossa on mm. Sirkusta ja tanssia kohdennettuna eri-ikäsille lapsille, erilaisia Mediapajoja, pienten värikylpyjä, Luovat kädet –ryhmiä ja perhemuskareita. Seikkailupuiston syyskuun teatteriohjelmistossa oli 15.9. Teatteri Eurooppa Neljän: Pate, viidakon kuningas (oli myös Kimmoke-esitys), 22.9. Toivomussiemen ja 29.9. Mimi ja Kuku esiintyivät lähes loppuun myydyssä Helmiteltassa.

 

 

TRA eli Turku Rock Academy klinikat pyörivät säännöllisesti. Syyskuussa kaksi oli kaksi klinikka-iltaa; Manageri Sami Peura ja ammattimuusikko Jesse Heikkinen.

Ensimmäinen uusi tapahtuma, Laboratorio, jouduttiin siirtämään marraskuulle sairastapauksen vuoksi.

Toinen Live at Vimma konsertti kolmen yhtyeen voimin järjestettiin Vimmassa 13.9. Esiintymässä oli myös yksi yhtye Jyväskylä Rock Academysta ja näin saatiin käyntiin bändivaihto Rock Academy kaupunkien välillä.

 

 

Turku Game Academyn TGA crew nuoria osallistui 13.-15.9.2019 Hämeenlinnassa järjestettyihin CREW-lanit -tapahtumaan. TGA crew on yli 15-vuotiaista nuorista koostuva vapaaehtoisryhmä, joka suunnittelee ja järjestää peli- ja esports-toimintaa yhdessä TGA:n nuoriso-ohjaajan kanssa. TGA crew -nuoret ovat olleet mukana järjestämässä tapahtumiin TGA:n pelipistettä sekä esimerkiksi suunnittelemassa ja järjestämässä TGA:n laneja. CREW-lanit on Hämeenlinnan nuorisopalveluiden ja seurakunnan yhteisen Bunkkeri -pelitoiminnan järjestämä lan-tapahtuma, jossa kokoontuu yhteen crew-nuoria ympäri Suomen.

 

Alueellisen nuorisotilatoiminnan kävijämäärät ovat kasvussa. Etenkin monitoimitiloissa Hirvensalon Syvälahdessa ja Yli-Maarian Ypsilonissa on syksy käynnistynyt vilkkaana. Skanssin kauppakeskukseen avatun uuden tilan ovat nuoret löytäneet hyvin ja kävijämärät ovat tuntuvasti korkeammat kuin Lausteella

 

Runosmäen nuorisotalo vietti 40-vuotissyntymäpäiviään sunnuntaina 22.9.2019. Runosmäen nuorisotalon syntymäpäivän lisäksi rakennukseen muuttanut Runosmäen kirjasto vietti avajaisiaan. Tapahtuma oli kaikille avoin ja piti sisällään monenlaista ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille alueen asukkaille.

 

Nuorten työpaja Fendari järjesti Inari -leirin 28.9-6.10.2019. Leirille osallistui yhdeksän nuorta ja kolme ohjaajaa. Leirin tavoitteina oli mm. lisätä tietoisuutta lappilaisesta elämäntavasta ja saamelaiskulttuurista, tutustua Ylä-Lapin monimuotoiseen luontoon, lisätä luonnossa liikkumisen taitoja, ryhmäytyminen ja yhteistyötaitojen kehittäminen. Tavoitteet saavutettiin 100%:sesti.

 

Nuorten kommentteja leiristä:

 

”Parasta oli tutustua Fendarin pajojen nuoriin ja ohjaajiin älyttömän upeissa maisemissa!

Pahinta oli lähteä kotiin.”

 

”Parasta oli luonnonrauha hyvässä ympäristössä. Pääsi viettämään erilaista arkea hyvällä mielellä.

Pahinta oli ehkä huonot kengät ja rakot jaloissa. Ja se, että piti lähteä kotiin.”

 

”Parasta oli mahtava porukka ja äärimmäisen kauniit maisemat, sekä se että sai viettää semmoisen viikon, jossa arki tuntui lomalta. Pahinta oli se poislähtö. Todellakin lähtisin uudelleen.”

 

http://www.turku.fi/blogit/kulttuuriblogi/nuorten-tyopaja-fendarin-luonto-ja-valokuvausleiri-inarin-nukkumajoella

 

Syyskuussa alkoi myös työpaja Fendarin taidenäyttely taide- ja toimintatalo Vimmassa teemalla Selfie.

 

Syksyn toiminnoista nousussa on seinätön pajatoiminta: 7 nuorta on työkokeiluissa tai työllistettyinä nuorisopalveluiden alueellisessa nuorisotyössä ja nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa.