Toiminta heinäkuu 2019         Liite 1

 

 

 

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

Nuorten työpaja Fendari sekä etsivä nuorisotyö palvelivat koko kesän ajan. Asiakasvirta työpajoilla hiljeni kesäkautena, mutta etsivän nuorisotyö tavoitti nuoria samalla volyymilla kuin muinakin aikoina. Etsivän nuorisotyön kumppanien asiakastyö hiljeni, johtuen kesälomakaudesta.

 

Turun kaupungin nuorten kesätyöt työllistivät alle 18 -vuotiaita nuoria kesäkuussa 175 ja heinäkuussa 134 nuorta.

 

Kaupungin Smart and Wise -kärkihankkeen turvallisuusosiossa yhtenä painopisteenä on osallisuus. Runosmäen alueella esitettiin nuorisotilan aukiolojen lisääminen, varsinkin kesälomakautena, suurimmaksi painopisteeksi. Smart and Wise -projektin ja nuorisopalveluiden yhteistoimijuudella pidettiin Runosmäen nuorisotila avoinna ja alueellista nuorisotyötä tehtiin heinäkuun ajan: Kävijöitä nuorisotalossa oli 70-90/viikko ja kävijöiden keski-ikä oli 11-13 -vuotta. Nuorimmat kävijät olivat 7-9 -vuotiaita ja vanhimmat nuoret olivat 17 -vuotiaita. Kävijöitä nuorisotalossa oli 70-90/viikko ja kävijöiden keski-ikä oli 11-13 -vuotta.

Loma-ajan toiminnan toivottiin jatkuvan. Heinäkuun aikana Runosmäen nuorisotalolle tuli uusia kävijöitä, nuoret tutustuivat uusiin kavereihin ja kaikki haastateltavat suosittelisivat toimintaa ystävilleen. Tavoitteet täyttyivät yli odotusten!

Runosmäen nuorisotalolla työskenteli heinäkuussa yksi Smart and Wise -projektirahoituksella palkattu ohjaaja sekä 2-5 nuorisopalveluiden omaa ohjaajaa.

 

Kesäkuussa auki olivat kaikki alueelliset nuorisotilat ja nuorten taide- ja toimintatalo Vimma.

 

Koko kesän liikenteessä oli myös Nuokkaribiili, joka vei palvelut ja toiminnan sinne missä nuoret kesällä liikkuvat ja oleilevat.

 

Kesä- ja heinäkuussa tuotettiin nuorille erilaisia retki- ja leiritoimintoja.

 

Turku Rock Academy teki festivaaliyhteistyötä Ruisrockin, Saaristo Openin ja Smugglerokin kanssa. Festareilla nuorten bändit saivat mahdollisuuden esiintymiseen. Tekniikka- ja järjestelytehtävissä oli mukana myös eri alojen harjoittelijoita

 

Lapsia ja lapsiperheitä palveli Seikkailupuisto seitsemänä päivänä viikossa monipuolisella kesäohjelmalla. Ohjelmassa oli vapaan leikkimiljöön lisäksi mm. teatteria, sirkusta, kädentaitoja ateljeessa, kokemuskeskus ja lasten kirppikset. Lasten liikennekaupunki on kesän vetonaula. Seikkiksessä järjestettiin myös leiritoimintaa pienimmille alakoululaisille.