Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Turun kaupungin nuorisopalveluiden työpaja Fendarin toiminnassa painottui yhteistyö kirjaston palvelualueen kanssa: starttipajalla kirjastoyhteistyötä ja viestintäpajalla näyttely pääkirjaston Stoori –osastolla.

Viestintäpaja talvikuvausleireili Tippsundissa 11.–13.2.2019.

Viestintäpajalla vieraili toimittaja Nalle Österman 6.2.2019 kertomassa asiaa toimijuudesta ja juttujen teosta ja kirjoittamisesta. Tämän lisäksi tutustuttiin oppisopimuskoulutukseen ja oppisopimusinfotilaisuuksiin.

Nuorten tieto- ja neuvontapiste NuortenTurku, Ohjaamo ja nuorisopalveluiden kesätyötoiminta järjestivät Kesäduuniin? –tapahtuman nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa 5.2.2019. Tavoitteena oli esitellä alaikäisille työnhakijoille erilaisista kesätyömahdollisuuksista. tapahtumassa kävi 330 nuorta.

Nuorille järjestettiin työturvallisuuskorttikoulutus 14.2.2019.

Turku Game Academyn avoimen toiminnan kehittämiseen liittyen tehtiin tutustumismatka Tampereelle 21.–22.2. aiheena Tampereen nuorisopalvelujen e-urheilumalli. Bechmarkkausmielessä osallistuttiin myös kunnallisen nuorisotyön e-urheiluseminaariin 28.2

Nuorisovaltuuston hankerahaa haki määräaikaan mennessä 11 hakijaa. Hakemukset käydään läpi nuvan puheenjohtajiston kanssa ke 6.3. Hanke-esittelyt ja äänestys järjestetään nuorisovaltuuston kokouksessa 26.3.

Maahanmuuttajataustaisten järjestöjen tietoturvakoulutus järjestettiin Turun AMK:n Kansalaisten IT-tuen kautta 27.2. Helmikuussa oli normaalitoiminnan lisäksi koululaisten talvilomaviikko ja silloin järjestettiin runsaasti vapaa-ajan toimintaa. Poimintoja helmikuun toiminnasta: alueellisissa nuorisotalotoiminnassa Lausteella toteutettiin hiihtolomaviikolla pienten biljarditurnaus. Laustelaisten lisäksi mukana oli myös Varissuon ja Ilpoisten nuoria. Hiihtolomaviikon päätti yönuokkari. Lausteen koulurakennuksessa, jossa myös nuorisotila toimii, on havaittu sisäilmaongelmia ja tila joudutaan mahdollisesti sulkemaan. Ohjaajat järjestivät 28.2. osallistavan talokokouksen nuorisotilan muutoksen liittyen, jossa kuunneltiin nuorten toiveita ja ehdotuksia asiaan. Varissuon nuorisotalolla toteuttelin 14.2. ystävänpäivädisco, johon osallistui noin 80 nuorta. Helmikuussa Vakkella toteutui myös nuorten pingisturnaus ja retki Megazoneen. Varissuon nuokkarilla toimiva alakoululaisten Niilo Orava -  toiminnassa kokattiin kerhossa, tehtiin kädentaitoja ja käytiin leffaretkellä. Zabadakin toiminnassa pidettiin nuorille CV-paja kesätyöhakua varten. Jyrkkälässä toteutettiin kuun alussa Isojen nuorten yönuokkari, hiihtolomaviikolla oli pienten leffareissu, retki Fazerilaan ja Superparkiin sekä kokkikerho.

Teräsrautelan nuokkarilla jatkui heppakerhon toiminta. Discoja on järjestetty yhteistyössä Vesaisten kanssa ja myös erityisnuorille on ollut omia discoja. Perjantai-iltaisin on pelikerhotoimintaa. Myös Syvälahdessa on pidetty peliturnauspäivä ja ystävänpäivädisco. Syvälahdessa on toiminut myös sarjakuvakerho.

Runosmäen ystävänpäivä toteutettiin yhdessä Turun Lyseon tukioppilaiden kanssa. Runosmäki toteutti hiihtolomalla Superpark-retken yhdessä Teräsrautelan ja Ypsilonin nuorisotalojen kanssa. Ypsilonin nuorisotalolla oli mediataitoviikolla (vko 6) mahdollista osallistua esimerkiksi sarjakuvantekoon ja keskustella somemaailmaan liittyvistä jutuista. Ypsilonissa tuotetaan torstaisin läksyparkkia alakoululaisille yhdessä koulun kanssa. Ohjaajat auttavat läksyissä ja kertovat erialisista harrastusmahdollisuuksista ja nuorisotilan toiminnasta. Ypsilon oli myös edustettuna talvilomaleirillä, joka tuotettiin yhteistyössä Kaarinan nuorten palveluiden kanssa Tippsundissa su 17.2 - 2.2019.

Paattisten nuorisotilalla on käynnistetty kouluyhteistyötä Paattisten koulun kanssa. Paattisten aluetalolla on nuorilla oma kuntosalivuoro. Paattisten ja Maarian nuorisotalot toteuttivat yhteisen talvilomaretken Vantaan Super parkiin ja Heurekaan Maarian nuorisotalolla oli Talvirieha yhteistyössä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan kanssa. Maarian nuorisotalo järjesti teatteriretken ja nuoret kävivät katsomassa Heinähattu, Vilttitossu ja Pamelatäti – esityksen.

Pansion moottorihallilla on keskiviikkoisin vuorot, jolloin Tukikoti Sylin ja Starttipajan nuoret korjaavat autoja ja mopoja. Perjantaisin jopoluokka korjaa carting-autoa. Moottoripajan hyvä yhteistyö Mikaelin srk:n, Tukikoti sylin ja koulun kanssa jatkuu.

Helmikuussa pidettiin kaksi TRA klinikkaa; 12.2. Euge Valovirta, Spinefarm Records ja 27.2. Vuorensaku Guitars. Väkeä oli molemmissa noin 40 henkeä. Julkaisupuolella saatiin uusi tuotos esille; 4.2. julkaistiin Avacia yhtyeen toinen single: https://www.youtube.com/watch?v=6ocLkumGo_4 Lisäksi julkaistiin kaksi uutta festivaaliyhteistyötä kesäksi; Saaristo Open Kaarinassa ja SmugglerRok Liedossa. Molempiin tulee uutuutena Rock Academy-lava, jossa paljon Academyn yhtyeitä esiintymässä.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa helmikuu oli vauhdikas. Kurssi- ja avoin toiminta jatkuvat. Talvilomatapahtumassa Seikkailutalo muuntautui punaiseksi planeetaksi. Ateljeepajassa tehtiin mm. avaruushattuja, avaruusaluksia ja teleportaatiolaitteita. (näin pääsimme kätevästi siirtymään paikasta toiseen.) Avaruuslentäjien koulutus- ja tutkimuskeskuksessa sai suorittaa avaruuskandinaatin tutkinnon. (tehtävät liittyivät mm. tasapainoon, rohkeuteen, pelimaailman simulaatioon, rakentamiseen ja korjaamiseen. Vihreään taloon rakennettu pakohuonepeli keräsi myös paljon innokkaita osallistujia.

Talvilomaviikon lopussa toteutettu uusi tapahtuma toiminnallinen ja visuaalinen Lasten Valomaa -tapahtuma keräsi 3723 kävijää Seikkailupuiston alueelle. Tapahtuma sai paljon huomiota ja positiivista palautetta.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman talvilomatapahtuma järjestettiin 20.- 22.2. klo 12-1-6 ja oli suunnattu 9-18-vuotiaille nuorille.

Ohjelmassa oli silityshelmityöpaja, palapelinurkka, pelitoimintaa, välipalabuffa, leffaesityksiä, paperipajassa ja nukkepaja. Taidepajoissa valmistettuja tuotoksia käytettiin nuorten toteuttamissa free stage-esityksissä Vimman Teatteritiassa. Tapahtumaan osallistui 3 päivän aikana n. 100 kävijää.

Helmikuussa Vimman tiloissa järjestettiin lisäksi mm. Puolalan koulun bändikatselmus 1.2., Ohjaamon kesätyötapahtuma 5.2., ”Meistä tulee perhe- valmennus nuorille vanhemmille 26.2. yms., Setan nuorten sateenkaarikahvila ja SPR:n KV –klubi kokoontuivat  Vimmassa joka toinen vko. Starttipaja ja Fendarin porukka käyttivät Vimman taidepajojen tiloja nuorten kanssa. Vimman avoimissa taidepajoissa jatkui edelleen ruuhka; Oleskelu-pajakin on ollut käytössä jonottajilla