Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja6118.12.2018 

14832-2018 (00 01 05)

Rock Academy Finland vol2 -hankkeen asettaminen

Nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos:

Rock Academy on Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluiden luoma bänditoiminnan kehittämismalli, jossa mukaan valittujen nuorista koostuvien yhtyeiden kanssa tehdään pitkäjänteistä ja monipuolista nuoriso- ja kasvatustyötä kahden vuoden ajan. Rock Academyn toiminta on pitkäjänteistä tavoitteellista toimintaa, jonka päämääränä on kasvattaa musiikkialaa laajasti ymmärtäviä nuoria, joilla on hyvät valmiudet edetä alalla niin halutessaan. Lisäksi madalletaan kynnystä päästä musiikkialalle vahvalla verkostoitu. Samalla tarjotaan näkökulmia muihin ammatteihin, jotka ovat kiinteästi sidoksissa musiikkiin. Sen lisäksi että musiikkitoiminnan ja bändivalmennuksen verkostomainen toimintamalli laajenee uusiin kaupunkeihin, kehitetään hankkeen aikana myös ennaltaehkäisevää työtä edistäviä toimenpiteitä sekä nuorisotyöllistä ohjaus- ja kasvatustyötä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on myöntänyt ajalle 1.9.2018 - 31.12.2020 Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelujen Rock Academy Finland vol2 –hankkeelle rahoitusta yhteensä 587 000 euroa. Avustus käytetään toiminnan laajentamiseen viiteen uuteen kaupunkiin: Kemi, Rovaniemi, Kokkola, Kuopio ja Raahe. Turun kaupungilla on avustuspäätöksen mukaan lupa siirtää avustusta eteenpäin kumppanikaupungeille enintään 460 000 euroa. Turun kaupunki avustuksen saajana vastaa sen käytöstä OKM:lle, ja tekee sopimuksen siirretyn avustuksen käytöstä avustuksen käyttäjien kanssa. Kumppanikaupungit nimeävät hankkeelle yhteyshenkilöt.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelujen Rock Academy toiminnan asiantuntijat kouluttavat hankkeen aikana kunkin kaupungin toimintaan osallistuvat nuoriso- ja bänditoiminnasta vastaavat henkilöt ja osallistuvat tarvittaessa bändien kouluttamiseen. Turku tarjoaa moniammatillisen valtakunnallisen verkoston kumppaneiden käyttöön. Turku järjestää lähiopetusjaksot henkilökunnalle ja tarjoaa koordinointitukea myös etänä. Kukin uusi kaupunki on sitoutunut toteuttamaan Rock Academyn mallin mukaista toimintaa toiminta-alueensa erityistarpeita huomioiden ja painottaen, yhteistyökumppaneitaan hyödyntäen sekä osallistumaan toimintamallin yhteiseen kehittämistyöhön.

OKM:n avustus kattaa 90 % koko hankkeen kustannuksista, loppu 10 % katetaan osallistuvien kaupunkien omarahoitusosuudella. Hankkeeseen palkataan kokopäiväinen projektipäällikkö, jonka palkkakustannukset kahdelta vuodelta ovat arviolta 82 800 euroa. Projektipäällikön tehtävä on kokopäiväinen ja palkkakustannukset katetaan kokonaan ministeriöltä saatavalla rahoituksella. Projektipäällikkö vastaa projektisuunnitelman mukaisesta työskentelystä, toiminnan ja talouden raportoinnista sekä hankehallinnosta. Lisäksi palkkakustannuksia käytetään nuorisopalveluissa Rock Academy –toiminnasta vastaavan toiminnanjohtajan ja tuottajan palkkakustannuksiin (25 %+25 %, summa arviolta 32 200 euroa) siltä osin kuin he käyttävät työpanostaan kumppanikuntien Rock Academy –toimintaan.

Kukin hankkeen kumppanikaupunki saa käyttöönsä enintään 46 000€ vuosittain Rock Academy-toiminnan toteuttamiseen. Kumppanikaupunkien rahoitusosuus olisi näin kahdelta vuodelta enintään 92 000€ + 10 800 €.

Hankkeen kustannusarvio

Henkilöstökulut 138 000,00 € (sis.projektipäällikön palkan sekä kaupunkien laskennalliset palkkakulut)

Ulkopuoliset palvelut 170 000,00 €

Muut kulut:

-      tutkimuskorvaus (opinnäytetyö) 8 000,00 €

-      Leirikulut 30 000,00 €

-      Studiokulut 35 000,00 €

-      Laitehankinnat 80 000,00 €

-      Promootio- ja videomateriaali 65 000,00 €

-      Tapahtuma- ja tuettu keikkatoiminta 70 000,00 €

-      Markkinointi 15 000,00 €

-      Hallinto-, koordinaatio ja hallintakulut 41 000,00 € (sis. nuorisopalvelujen Rock Academy –toiminnasta vastaavan toiminnanjohtajan ja tuottajan hankkeen työhön kohdistuvat palkkakustannukset)

Yhteensä 652 000,00 €

Rahoitussuunnitelma

OKM:ltä saatu avustus 587 000,00 € (90%)

Oma rahoitus 65 000,00 €

Muu rahoitus

Yhteensä 652 000,00 €

Hankkeen toiminnan ja talouden toteutumista seurataan osavuosikatsausten yhteydessä neljästi vuodessa. 

Hankkeen ohjausryhmään nimetään:

-       Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelujohtaja

-       Heini Parkkunen, Vapaa-aikatoimialan kehittämispäällikkö

-       Ilkka Mäkynen, Vapaa-aikatoimialan talouspäällikkö

-       Minna Saarinen, nuorisopalvelupäällikkö

-       Tomi Arvas, toiminnanjohtaja, nuorisopalvelut (ohjausryhmän valmistelija ja esittelijä yhdessä projektipäällikön kanssa)

-       Toni Ekroos, nuorisopalvelupäällikkö

-       projektipäällikkö (ohjausryhmän valmistelija ja esittelijä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa)

Hankkeen omistajana on Annina Lehtiö-Vainio.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin asettaa nuorisopalvelujen Rock Academy Finland vol2 –hankkeen ajalle 1.9.2018 - 31.12.2020 edellä esitellyn mukaisesti.

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tiedNuorisolautakunta
tiedVapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut
mtpvVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto
aoArvas Tomi
aoEkroos Toni
aoLehtiö-Vainio Annina
aoMäkynen Ilkka
aoParkkunen Heini
aoSaarinen Minna