Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Marraskuu on ollut toiminnallinen kuukausi, jossa ohjaus ja tuki –yksikön toiminta työ- ja yksilövalmennuksen lisäksi on painottunut selvästi kulttuuri- ja aktiivisuuskasvatukseen; tutustumiset Amos Rex- ja WAM –museoon, teatterielämys Turun kaupungin teatterin Varissuo –näytelmässä sekä viestintäpajan oman valokuva- näyttelyn suunnittelu ja toteutus.

Kansainvälisessä yhteistyö toiminnassa saatiin 17.11. Turun vierailulle nuorten taide- ja toimintatalo Vimmaan pietarilainen Dobranotch -klezmer –yhtye, joka esiintyi Vimmassa 17.11. Yli 20 vuotta yhdessä soittaneen Dobranotchin musiikkia värittävät monen eri kulttuurin kansanmusiikit ja musiikilliset kokeilut. Yhtye on keikkaillut yli kahdessakymmenessä maassa ja levyttänyt seitsemän albumia. Vimmassa yhtye on nähty kaksi kertaa aiemmin. 

Nuorisopalveluista osallistui kaksi henkilöä kansainväliseen Dobrofoorumiin ietarissa 29.11.-2.12.2018. Karma-nuorisovaihtoon liittyvä kansainvälinen leiri toteutettiin 9.-18.11.2018 Sauvon leirikeskus Ahtelassa. Nuorisovaihdossa oli 40 osallistujaa Kreikasta, Makedoniasta ja Suomesta.

Nuorisotiloilla oli muun muassa monenlaista peli- ja kerhotoimintaa, halloweenbileitä ja isänpäiväaskarteluja. Ilpoisten, Runosmäen, Maarian, Lausteen ja Varissuon nuorisotalot osallistuivat su 4.11. Tampereella järjestettyyn nuorten biljardin (8-pallo) SM-kisoihin. Turkuun tuli taas menestystä biljardiosaamisessa. Lisäksi nuoret saivat hyvää harjoitusta, kisakokemusta ja uusia kavereita.

Nuorisopalvelut järjestää Turku Bandstand -bändikilpailun ensi vuonna jo 23. kerran. Ilmoittautuminen on alkanut marraskuussa ja jatkuu 6. tammikuuta saakka. Kilpailuun saavat ottaa osaa kaikki yhtyeet, joiden kotipaikka on alueen Salo–Forssa–Laitila–Turku sisäpuolella. Yhtyeiden jäsenistä 3/4 tulee olla alle 29-vuotiaita. Kilpailu käydään helmi-maaliskuun aikana Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, finaali soitetaan maaliskuun 3. päivä Apollossa. Raadissa istuu aina musiikkialan ammattilaisia ja alan toimijoita. Kisasta tullaan poimimaan 3–5 yhtyettä Turku Rock Academyn riveihin. TRA:n yhtyeet saavat kaksi vuotta maksutonta tukea ja opastusta omaan kehittymiseensä.

Marraskuussa 2.11. toteutettiin Vimmassa iso 10-13 –vuotiaille suunnattu Halloween –tapahtuma. Tapahtumaan osallistui n. 200 nuorta. Ohjelmassa oli mm. pakohuone, kauhutunneli, jättilima, kädentaitotyöpaja, tatuointi- ja kasvomaalauspiste, valokuvauspiste sekä disco. Tapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin ja nuoret viihtyivät tapahtumassa erittäin hyvin – kaikesta karmeudesta huolimatta.

Marraskuussa alkoi ilmoittautuminen Vimman suosittuihin joulupajoihin. Tietoa kaikista pajoista ja ilmoittautuminen kynttiläpajaan: turku.fi/vimma. Myös Teräsrautelan nuorisotilassa toimi 5.–30.11. kynttiläpaja, johon erilaiset ryhmät ja muut nuorisotilat

Nuori 2019-tapahtuman yhteydessä järjestetään Turun kaupungin Vapaa-aikatoimialan ja nuorisojärjestöjen yhteinen oheistapahtuma ”Vimmahdus”.