Toiminta elokuu 2018         Liite 1

 

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

      Elokuu 2018 toimintaa nuorisopalveluissa:

 

Syyskauden avaustoimintoihin kuuluvat mm. Study in Turku –tapahtuma korkeakouluopiskelijoille sekä Ohjaamon järjestämä Uusia Alkuja katutapahtuma Yliopistonkadulla.

Etsivä nuorisotyö jalkautui koko kesäkauden ajan Varissuon Pelttarin kentälle, jossa tavoitettiin n. 250 nuorta. Etsivän nuorisotyön mukana kentällä oli Nuokkaribiili henkilökuntineen.

 

Vertti- vertaistiedostustoimintaan on valittu oppilaita viidestä (5) Turun yläkoulusta Luostarivuoren koulu, Nummenpakan koulun Aurajoen yksikkö, Puolalan koulu,Topeliuksen koulu, Turun Lyseon koulu

 

Nuorten työpajan viestintäpajalla aloitti II ryhmä.

 

Nuorten työpaja Fendarin kädentaitopajan työtehtäviin ovat useamman vuoden ajan kuuluneet kaupungissa olevien sähkökaappien maalaaminen. Alla oleva sähkökaappi sijaitsee Humalistonkadun ja Yliopistokadun kulmassa.

 

Kuvan on maalannut Jenna Kaivaara, joka sai maalauksistaan palautetta kaupunki –arkkitehti Juha Kylliöltä: ”Upea kaverikuva keskustan kaapeista. Paikkaansa sopiva, todella upea toteutus!”

 

 

   

      

Viiden kaupungin nuorten yhteistyöleiri järjestettiin 5.-10.8. Ahtelan leirikeskuksessa. Mukana olivat Turku, Kauniainen, Espoo, Hki ja Vantaa. Leiri tarkoituksena oli pääkaupunkiseudun sekä turkulaisten nuorten sosiaalisten taitojen kasvattaminen ja kaksikielisyyden muureja. Nuoret myös tutustuivat eri kaupunkien nuoriin ja saivat uusia ystäviä yli kaupunki- sekä kielirajojen.

 

Helsingissä 2.–5.8. järjestettyyn Assembly-pelitapahtumaleiriin osallistui 30 nuorta. Leirin tavoitteena oli mahdollistaa nuorille Turku Game Academyn (TGA) pelaajille elämys multipelaajatapahtumasta ja siihen kuuluvasta yhteisöllisyydestä sekä rohkaista nuoria osallistumaan. Assemblyt ovat myös TGA:n vuoden päätapahtuma turnausten osalta. TGA:n joukkueet menestyivät eriomaisesti turnauksissa. TGA;ssa o tällä hetkellä 4 kilpajoukkuetta.

Seikkailupuiston kesäkauden toiminta jatkui vielä elokuun ensimmäisen viikon ajan. Koululaisille tarkoitettua Aurinkoleiriä järjestettiin vielä yhden viikon ajan elokuussa. Lapsille oli tarjolla ohjattua taidetoimintaa ja he osallistuivat Seikkailupuiston normaaliin toimintaan. Seikkiksen kesäkauden päättäjäisiä vietettiin 5.8. moninaisen ohjelman saattelemana ja hyvällä menestyksellä.

Pohjoismaiden suurimpaan YouTube-yhteisön tapahtumaan Tubeconiin järjestettiin päiväretki la 18.8.2018 yhdessä Kaarinan nuorisopalveluiden kanssa.

Syvälahden monitoimitalon nuorisotilan avajaisia vietettiin 22.8. Varissuon ja Lausteen nuorisotalojen katukoristapahtuma 19.8. Jäkärlän oma räppitapahtuma JÄKKE NoNAME 2018 oli Maaria nuorisotalolla 31.8.

Luovuuskasvatustoimintaa jalkautettiin eri puolille kaupunkia LoTR –kiertueen 21.-22. (Ispoisten uimaranta ja Syvälehden koulu); ohjelmassa nuorisopalveluiden toiminnan esittelyä ja pientä tarjoilua. Tiistaina sää ei suosinut uimarannalla, kävijöitä niukasti. Mutta, Syvälahdessa kävijämäärä oli taattu, kun oppilaat vierailivat pisteillä oppituntien aikana Tavoitteena oli viedä luovaa toimintaa asuinalueiden nuorille ja muille kiinnostuneille. Samalla esiteltiin erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Vimman syksyn toimintakausi alkoi 13.8.; Vimma osallistui ”Uusia alkuja” –tapahtumaan 21.8. Kävelykadulla. Teemana tapahtumassa oli työ, koulutus ja nuoret.

Elokuussa koulutyön käynnistyttyä nuorisopalvelujen ohjaajat ovat olleet mukana useassa kouluissa erilaisissa aloitustapahtumissa ja uusien oppilaiden ryhmäyttämisissä. Yli-Maariaan tuleva uuden Ypsilonin monitoimitalon kickstartissa Moision koululla olivat mukana Maarian, Moision ja Paattisten ohjaajat.