Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Toukokuun nuorisopalveluiden työmuodoissa näkyi leiritoiminta sekä uuden Ohjaamo 2.0 avajaiset sekä Viestintäpajan avoimet ovet, jossa mm. julkaistiin nuorten tekemä dokumentti ”Heitteillä”. Dokumentti tullaan julkaisemaan youtubessa ja lautakunta saa linkin, kunhan dokumentin viimeiset tekniset muutokset ovat tehty.

Seikkailupuiston koululais- ja päiväkotiryhmille suunnattu retkipakettitoiminta oli käynnissä 2.- 25.5. välisenä aikana. Ryhmille oli tarjolla Seikkailupuistossa liikennekaupunki- ja ateljeetoimintaa sekä teatteriesityksiä, lisäksi grillipaikka oli avoinna päivittäin, näistä ryhmät pystyivät kokoamaan haluamansa pituisen ja sisältöisen kokonaispaketin. Liikennekaupungissa pöristeltiin polkuautoilla ja opeteltiin samalla liikennesääntöjä, ohjattuja ryhmiä oli 3/päivä. Ateljeessa valmistettiin viikinki-teemainen kankaanpainokassi, ohjattuja ryhmiä oli 3/päivä. Lisäksi Timanttiteatterissa oli lastenkulttuuriesityksiä kerran päivässä, ohjelmistossa oli Sirkus Supiaisen Olipa kerran sirkus, Aurinkobaletin Pieni Paketti Tanssia sekä Mimin ja Kukun esityksiä.

Vimman kevään toimintakausi saatiin päätökseen, ohjattu toiminta ja asiakaspalvelu jatkuu vielä juhannukseen asti ennen kesätaukoa. Toukokuussa Vimman tiloja käytettiin mm. seuraaviin tapahtumiin: Nuorten filosofia –tapahtuma ”Ajattelen - koska voin” keräsi n. 150 osallistujaa. Eri oppilaitokset järjestivät kevätkonserttejaan Vimman III krs:n salissa. Nuorisopalvelujen Ohjaus ja tuki –yksikön järjestämät hygieniapassi- ja EA-koulutukset pidetiin teatteritilassa. Sivistystoimen iltapäiväkerhon yli 10v. taival Vimman tiloissa päättyi alkavan Puolalan koulun remontin myötä. Kerhon päätöstä juhlittiin perinteisesti kevätjuhlan merkeissä.

LoTR –kiertue (Luovuuskasvatus on the road) järjestettiin 22.5. ja Luostarivuoressa ja 23.5. Jyrkkälässä. Tapahtuma tarjosi monenlaista tekemistä alueen nuorille, mm. maalaustyöpaja, nuokkaribiilin palvelut, musiikkiesityksiä, ja tietenkin makkaranpaistoa.

Varissuon Etnofest järjestettiin kuudetta kertaa lauantaina 26. toukokuuta.

Sää suosi kaikenikäisten tapahtumaa ja osallistujia oli ennätysmäärä noin 2400.

Esiintyjävalinnoissa oli huomioitu niin turkulaisuus kuin kansainvälisyyskin. Lavalla nähtiin turkulainen Linda Luna ja X-Factorista tuttu, bulgarialaistaustainen Viktor Angelov. Mukana oli myös pietarilainen tanssiryhmä Danse du Ciel. Pääesiintyjänä olivat nuorten toiveesta Raappana ja PastoriPike.

Monipuolisten esiintyjien lisäksi Etnofestissä ol monenlaista ohjelmaa ja eri toimijoiden esittelyjä. Lähikentällä oli aktiviteetteina pomppulinna lapsille sekä katukoris ja nuokkaribiili nuorille. Festivaalialueella oli myös kojuja, joista sai ostaa eri maiden perinteisiä ruokia ja kokeilla uusia makuja.

Kolmatta kertaa toteutettu koulunpäättäjäistapahtuma #päättäjäiset kokosi 29.5. Turun alueen yläkoulujen oppilaita opettajineen paikalle yli 2 600. Tapahtuma järjestettiin Kupittaan urheiluhallissa sen ulkoalueilla. Tapahtuma tarjosi nuorille messumaisesti. laajan kattauksen hupia ja hyötytietoa sekä toimintaa.