Huhtikuun ohjaus ja tuen -palveluissa näkyi palveluiden kysynnän kasvua; palveluiden sisällöissä oli vahvasti mukana yhteistyö muiden toimijoiden kanssa sekä erilaiset kulttuuri- ja liikuntapalvelut:

Eurooppalaista nuorisotiedotusviikkoa vietettiin 16.–22.4, erilaisia kulttuuri- ja liikunta-aktiviteettejä oli yli 10, joihin osallistui yli 100 nuorta.

Huhtikuun alussa Seikkailupuistossa vietettiin perinteistä Lasten Pääsiäistä 1.4. teemalla Noitakokelaiden koulu, jossa lapset saattoivat testata ja kohentaa noitataitojaan. Ohjelmassa oli mm. kasvomaalausta, taikakalujen askartelua sekä toiminnallinen seikkailurata ulkona, jonka yhteydessä oli mm. luudalla lennon testi. Seikkailupuistosta järjestettiin myös ohjattu retki Kupittaan lähteelle, jolla on uskomusten mukaan nuorentavia ja parantavia vaikutuksia. Retki oli suosittu niin lasten kuin aikuisten kesken.

15.4. Seikkailupuistossa vietettiin perinteistä synttärigaalaa ja samalla kevätkauden kerhojen päättäjäisiä. Harrasteryhmiin ja -kerhoihin osallistuneiden lapsien mummit, kummit ja kaverit olivat katsomassa mitä kevään aikana oli tehty ja saatu aikaan. Ateljeessa oli keväinen paperipaja.

Turun seutukunnan nuorisotoimet järjestävät keväisin vanhemmuuden viikon. Tänä vuonna Vanhemmuuden viikkoa vietettiin viikolla 17, 21.4.–29.4.2018. Viikolla oli tarjolla monipuolista ohjelmaa ja suurin osa tapahtumista on maksuttomia ja kaikille avoimia.

Vanhemmuuden viikolla ma 23.4. Vimman Präkäämö ja Pelikerho kutsuivat vanhemmat/huoltajat tutustumaan Vimman tiloihin, toimintaan ja ohjaajiin. Pelaamisen, tekemisen ja pienen tarjoilun merkeissä oli mukava jakaa yhteistä aikaa ja tutustua molemmin pullin. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut.

Vanhemmuuden viikon aikana vietettiin Turussa myös Vauvaviikkoa. Seikkailupuistossa järjestettiin 23.–27.4. Vauvaviikon tapahtumia, joissa musisoitiin, leikittiin ja laulettiin. Ohjelmassa oli mm. pulahdus pehmolelukylpyyn, taiteilua temppuradoilla sekä värikylpyjä, sirkusta ja vauvateatteria. Vauvaviikon järjesti Turun Vapaa-aikatoimiala ja viikon aikana oli runsaasti muutakin vauvoille suunnattua ohjelmaa.

Varissuon nuorisotalolla on alueen lapsille ja nuorille suunnattua Niilo-Oravapuun luovaa toimintaa. Huhtikuun Niilo-Oravapuu -pajojen teemoina olivat elokuvakerho, luovan ilmaisun kerho, kokkikerho, teatterikerho, kädentaitopaja ja taidepajataidepaja. Huhtikuussa pajoihin osallistui 320 alueen lasta.

 

Kansainvälinen ja monikulttuurinen toiminta järjesti 24.4. nuorisopalveluiden ohjaajille Väkivaltainen radikalisaatio ja nuorisotyö- teemakoulutuksen.

 

Perinteinen 10–18-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille tarkoitettu tyttöjen messutapahtuma Mimmi Magia järjestettiin Vimmassa 8.4. Jo 13. kerran toteutetun Mimmi Magia -tapahtuman esittelypisteistä tytöt löytävät palveluja eri elämäntilanteisiin ja vinkkejä harrastusmahdollisuuksista. Näytteilleasettajia on mukana eri järjestöistä, yhdistyksistä, Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta ja harrastustoiminnan parista. Tämän vuoden vetonauloina olivat laulaja Vilma Alina ja tubettaja Ninaonilo, joka veti workshopin tubettamisesta.

Nuorisovaltuusto oli edustettuna Mimmi Magiaa –tapahtumassa, jossa kerättiin nuorilta kehitysideoita/parannusehdotuksia liittyen kouluun ja vapaa-aikaan. Nuorisovaltuuston jäsenet käyvät ideat läpi ja haarukoivat niistä, mitä voidaan ajaa eteenpäin. Nuorisovaltuusto on tehnyt myös oppilaskunnille kyselyn toimintansa kehittämiseksi. Kyselyyn vastasi yli 1000 yläkoulujen, lukioiden ja ammattioppilaitosten opiskelijaa. Nuvan puheenjohtajisto käy läpi kyselyn vastaukset. Kyselyn tuloksia ja tulevia nuvan ja oppilas-/opiskelijakuntien yhteistyökuvioita käydään läpi nuvan ja oppilas-/opiskelijakuntien tapaamisessa 18.5. Vimmassa.

Vertti-ohjaajien palaverissa 17.4 suunniteltiin Vertti-konsertin korvaavaa seutukunnan Verttien yhteistapahtumaa, joka on Kupittaan urheiluhallilla 13.10. Yläkouluikäisille suunnatussa tapahtumassa on Verttien/ohjaajien vetäminä toiminnalliset pisteet esim. kuplafutis, sumopaini, omenan poiminta sokkona soikosta, kolmijalkajuoksukilpailuviesti, Kahoot-tietokilpailu ja temppurata. Mukaan haastetaan esim. kuntien nuvat, urheiluseuroja, yläkoulujen oppilaskuntia. Tapahtuma on maksuton ja sinne järjestetään kauemmista seutukunnan kunnista kuljetus.