Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

Maaliskuussa painottuvat yhteishaku sekä nuorten kesätöihin liittyvät palvelut ja asiat. Turun kaupungin toimialoille palkattavien nuorten kesätyöhaastattelut toteutettiin kolmena viikonloppuva nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa sekä Ohjaamossa: 550 nuorta haastateltiin, joista kesätöihin valittiin 306 nuorta. Vapaa-aikatoimiala tarjoaa toiseksi eniten kesätyöpaikkoja Turun kaupungissa, eniten tarjoavat vanhus- ja vammaispalvelut.

Nuorten tieto- ja neuvontapalveluissa jatkettiin edelleen kesätöiden markkinointia sekä järjestettiin yhteistyössä viestintäpajan kanssa CV-kuvauksia.

Turun kaupungin etsivän nuorisotyön Kompin työntekijät ovat muutaman kerran olleet mukana Pansion ME-talon nuorten illoissa: kartoitettu mahdollisia tavoittamisen keinoja.

 

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma osallistui 8.3. järjestettyyn Elokuvapäivä –tapahtumaan. Yhteensä 320 katsojaa kävi katsomassa Vimman salissa ja teatteritilassa esitettyjä kuutta elokuvaa. Elokuvapäivänä esitettiin mm. Bladerunner 2049, Tom of Finland, Vaiana, Ihme otukset ja niiden olinpaikat

Nuori Kulttuuri Sounds aluetapahtuma järjestettiin yhteistyössä Salon kanssa. Klassisen musiikin osalta tapahtuma järjestettiin su 18.3. Vimmassa, mukana 7 esiintyjäryhmää. Mikkelin valtakunnalliseen tapahtumaan raati lähetti Turusta (Turun konservatorio) Trio Puolala Hillin ja Kaarinasta (Musiikkiopisto Arkipelag) Trio legaton. Yleisöä oli myös mukavasti, n.50. Rytmi- ja kansanmusiikin osalta tapahtuma järjestettiin Salon Nuorten keskus Steissillä, jossa myös 7 esiintyjäryhmää. Kokonaisuutena aluetapahtumat onnistuivat hyvin ja odotusten mukaisesti.

22. Turku Bandstand bändikilpailun finaali järjestettiin 17.3. Logomossa. Kisan voitti rap-trio Dollari. Yleisöä finaalissa oli n. 250. Vuoden 2018 Bandstand –kisaan osallistuneista bändeistä neljä jatkaa Turku Rock Academyn toiminnassa. Bändit saavat kaksi vuotta maksutonta tukea ja opastusta omaan kehittymiseensä.

Rasismin vastaisella viikolla (viikko 12) järjestettiin paljon tapahtumia ja viikon teemaan sopivaa tekemistä usealla nuorisotalolla. UBC- nuoriso-komission vuosiseminaari Viron Narvassa 19.- 23.3. osallistuivat nuorisovaltuuston edustaja ja ohjaaja. Viikko huipentui turkulaisten nuorten omaan Talenteen 18 –tapahtumaan 24.3. Vimmassa.

 

Pansion ja Ilpoisten nuorisotalot järjestivät yhteisretken Espoon Duudson Activity Parkiin 18.3.2018. Yhteisretken tavoitteena oli kaveruuden lisääminen aktivoivilla palveluilla. Yhteisretkien tarkoituksena on kerätä nuoria eri puolilta Turkua (Pansio ja Ilpoinen) ja antaa mahdollisuus tutustua uusiin kavereihin ja oppia taitoja saada kavereita.

 

Pääsisäistä juhlittiin Seikkailupuistossa teemalla Noitakokelaiden koulu. Noitakokelaiden koulussa, etsitään uusia noitia ja velhoja sekä testataan taikavoimia. Pajassa kohennetaan noitamaisuutta valmistamalla taikasauvoja, amuletteja ja loitsupussukoita. Ulkona Seikkailuradalla opitaan noidille ja velhoille tarpeellisia taitoja.

 

Nuorisovaltuuston hankerahasta kisasi 14 projektia, joista 8 sai rahoitusta.

Nuvan koulutusleiri järjestettiin 6.- 7.4. mukana oli 20 nuorta.