Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja3023.04.2018 

4830-2018 (00 01 05)

Nuorisopalvelujen organisaatiokulttuurin kehittäminen -hankkeen asettaminen

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluissa on kiinnitetty huomiota Kunta10-tutkimuksen tuloksissa esille tulleisiin havaintoihin liittyen johtamiseen ja jaksamiseen sekä keskijohdon poissaoloihin. Henkilöstö on myös antanut suoraa palautetta huolenaiheistaan palvelu- ja toimialajohdolle. Edellä mainittuihin liittyen asiaa on selvitelty laajalti eri keinoin, useissa eri tilaisuuksissa ja kuulemisissa.

Toimialan ja nuorisopalvelujen johdon toimesta on yhdessä todettu, että havaintoihin vastaamiseksi ja organisaation kehittämiseksi on tarkoituksenmukaista toteuttaa laaja-alainen ja henkilöstöä osallistava nuorisopalvelujen organisaatiokulttuurin kehittäminen –hanke.

Kehittämishankekokonaisuuden omistajaksi on tarkoituksenmukaisinta nimetä vapaa-aikatoimialan toimialajohtaja. Nuorisopalvelujen johtotiimi seuraa hankkeeseen sisällytettäviä projekteja, ja kehittäminen ja johdon tuki –yksikkö koordinoi ja tukee projektien etenemistä. Jokaiselle projektille nimetään projektipäällikkö ja projektiryhmä, jonka koko ja rakenne riippuu projektin luonteesta.

Nuorisopalvelujen organisaatiokulttuurin kehittäminen –hanke sisältää kolme kehittämisprojektia:

-       Sopimusohjausprosessin kehittäminen ja sen vahvempi jalkauttaminen, jonka omistaja on nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja projektipäällikkö on nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos.

-       Yksikkörakenteen ja yksiköiden toimintojen selkiyttäminen, jonka omistaja on toimialajohtaja Minna Sartes ja projektipäällikkö nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

-       Yhteistyötaitojen, vuorovaikutuksen ja työyhteisötaitojen vahvistaminen, jonka omistaja on nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja projektipäällikkö nimetään myöhemmin.

Kaikille projekteille laaditaan toteutussuunnitelma, määritellään aikataulu ja nimetään projektiryhmä. Hankkeen toteutuksessa henkilöstölle luodaan tilaisuuksia osallistua kehittämiseen. Lisäksi projekteissa on mahdollisuus käyttää kaupungin sisäisiä sekä tarvittaessa myös ulkopuolisia asiantuntijoita.

Hankkeen ja sen osaprojektien etenemistä seurataan säännöllisesti puolivuosittain, toteutusprosessi on avoin ja siihen osallistetaan laajasti henkilöstöä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin asettaa Nuorisopalvelujen organisaatiokulttuurin kehittäminen –hankkeen ylläkuvatulla tavalla.

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tiedNuorisolautakunta
tiedVapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut
tpvEkroos Toni
tiedLaaksonen Taina
tpvLehtiö-Vainio Annina
tiedParkkunen Heini
tiedSaarinen Minna