Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

Helmikuun 2018 toimintaa nuorisopalveluissa:

 

Nuorisovaltuusto vieraili eduskunnassa 5.3.2018.

Uuden nuorisovaltuuston ensimmäinen koulutus oli 10.3. ja koulutus-/ryhmäytysleiri on 6.-7.4.

 

Ohjaus ja tuessa helmikuun toiminnassa näkynyt yhteishaku sekä kesätyörekrytoinnit ja kesätyöohjaukset.

 

Helmikuussa oli normaalitoiminnan lisäksi koululaisten talvilomaviikko ja silloin järjestettiin runsaasti vapaa-ajan toimintaa.

Poimintoja: Nuorisopalvelut järjesti yhteistyössä naapurikunta Kaarinan kanssa 10–13-vuotiaille hiihtolomaleirin 16.-20.2.2018 Sauvon Ahtelassa.

Varissuon nuorisotalo järjesti Luovan toiminnan päivän yhdessä Niilo-Oravapuu toiminnan kanssa. Pohjoisen alueen nuorisotilat (Maaria, Moisio, Paattinen ja Runosmäki) toteuttivat yhteisen retken Espoon Duudson Parkiin. Ruotsinkielinen Zabadak kävi hiihtolomaviikolla Superparkretkellä. Turun seudun nuorten 9-pallo-mestaruuskisat pelattiin Galaxie Centerissä. Mukana oli pelaaja useilta nuorisotaloilta.

Seikkailupuiston talvilomatapahtuma järjestettiin 21.–24.2.18 teemalla Ikirouta sulaa. Talvilomatapahtumassa tutkittiin lumen ja jään salaisuuksia sekä selvitettiin pienten muinaisten arvoitusta. Ikiroudan sulaessa omituiset otukset ja pienet muinaiset kömpivät esiin lumen ja jään alta mukanaan arvoituksellinen viesti. Ihmehuoneeseen oli lavastettu jäätiköntutkimuskeskus, jossa lapset tutkivat jään alta paljastuneita salaisuuksia ja suorittivat erilaisia tehtäviä. Ateljeessa lapset toteuttivat oman pienen jäänalaisen otuksen. Lisäksi tapahtumassa oli päivittäin muskari sekä Mimi ja Kuku, Tatu ja Patu työn touhussa sekä Hotihiiri ja peltomyyrä -lasten esitykset. Grillipaikka oli avoinna päivittäin.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman Präkäämön talvilomaspesiaali oli saippuamaisen siisti juttu 10–18-vuotiaille. Talvilomaspesiaalissa tehtiin värikikäitä saippuoita muoteilla, sekä saippuakuppi savesta. Muutoinkin Vimman ohjatussa toiminnassa Präkäämössä, Avoimissa pajoissa ja Pelitoiminnassa kävi runsaasti asiakkaita. Turku Bandstand – bändikilpailun alkuerät soitettiin Vimmassa.

Nuorisopalveluiden e-Sportstoiminnan TGA:n joukkueet (n. 40 nuorta) ja ohjaajat osallistuivat Helsingissä järjestettyihin Winter Assemblyille 2.-4.2018.

 

Kansainvälinen toiminta oli mukana toteuttamassa monen kunnan Idealab-työpajaviikonloppua 2.-4.2.2018, jossa aiheena oli Full - no more regist: Aware and Active. Kansainvälisen vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista järjestettiin nuorille EVS-infotilaisuus 15.2. Vimmassa.

 

Kauppakeskus Hansan Pop Up-nuorisotilan muutti tammikuun lopussa uusiin toimitiloihin Hansassa. Kaupunginjohtaja Minna Arve avasi uuden tilan yhdessä nuorten kanssa 1. helmikuuta. Nuoret ovat löytäneet uuden tilan hyvin.