Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

Työpajatoiminta laajentui, kun viestintäpaja aloitti toimintansa 15.1.2018. Viestintäpaja sijaitsee fyysisesti nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, mutta on osa ohjaus ja tuki yksikön työpajatoimintaa. Viestintäpajassa kaksi ohjaajaa, joista toisen ohjaajan vastuualueeseen kuuluu työvalmennus ja toiminnanohjaajan vastuulle kuuluu yksilövalmennus. Henkilökunta siirtyi Tekemällä oppiminen-yksiköstä Ohjaus ja tuki -yksikön työntekijöiksi. Nykymalli vastaa paremmin nuorten muuttuneeseen palvelutarpeeseen.

Viestintäpajan tammikuun työtoimintojen tavoitteina ovat olleet ryhmäytyminen, ammatilliset taidot, itseilmaisun parantaminen, liikunta, tutustuminen Turun kaupungin nuortenpalveluiden palveluihin sekä dokumentin valmistelu

Viestintäpajan elämää voi seurata instagramissa sekä blogissa: https://viestintapaja.wordpress.com/.

Etsivässä nuorisotyössä uusi tavoittamisen menetelmä: kuukausittain osallistutaan järjestettäviin puolustusvoimien aluetoimiston järjestämiin tarkastuksiin.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman kevätkausi alkoi ohjatun toiminnan osalta viikolla 3; mm. Präkäämössä, Avoimissa taidepajoissa ja koululaisten ryhmätyöpajoissa sekä pelitoiminnassa osallistujia mukavasti joulutauon jälkeen.

Kevään harrastekokeilut olivat varattavina tammikuun loppuun mennessä. Suurin osa aluenuorisotaloista varasi kokeiluja kevään toimintaansa uudistetun Harrastemenun mukaisesti. Vuonna 2018 jokaisella nuorisotilalla on mahdollisuus saada ainakin kolme eri harrastekokeilua talolle. Harrastemenussa on nuorille tarjolla mm. liikettä, taidetta, kädentaitoja, sirkusta, musiikkia ja mediaosaamista.

Nuorisotilojen ohjaajille järjestettiin 30.1. työpaja, jossa tutustuttiin ja edelleen kehitettiin kiertävien aluenuorisotiloille kohdentuvien harrastepakkien sisältöä.

Eri toimipaikkojen ohjaajilla on nyt valmiudet ohjata paperiaskartelua ja korujen tekoa.

Seikkailupuiston kevätkausi eli lasten ohjattu toiminta, esitykset ja synttäritoiminta alkoivat ma 22.1. Harrastekerhoihin ja ryhmiin on tullut kivasti ilmoittautumisia ja kaikki suunnitellut ryhmä toteutuvat: Kevään kursseina muun muassa teema muskareita, sirkusta, teatteria, animaatiota, Dj-kursseja, tanssia, kädentaitoja vauva- ja lapsiperheille sekä alakouluikäisille.

Turku Bandstand ilmoittautuminen alkoi ja päättyy tammikuun 7. päivä. Turku Bandstand on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty bändikilpailu ja menossa on kisan 22 vuosi. Turku Bandstandiin ilmoittautui 22 bändiä ja alkukarsinnat ovat parhaillaan käynnissä. Finaali järjestetään Logomossa la 17.3.2018

Auran Panimon musiikkitoiminnan 30-vuotista taivalta juhlittiin avoimin ovin keskiviikkona 31.1.2018. Paikalla oli henkilökuntaa ja musiikkiväkeä vuosien varrelta kertomassa tiloista ja toiminnasta.

Kauppakeskus Hansan Pop Up-nuorisotilan muutti tammikuun lopussa uusiin toimitiloihin Hansassa. Kaupunginjohtaja Minna Arve avasi uuden tilan yhdessä nuorten kanssa. Uuden tilan avajaiset olivat 1.2. ja avajaispäivänä kävi 201 nuorta.

Yhdistyksen talouden perusteet- koulutus maahanmuuttajataustaisille yhdistystoimijoille oli 29.1.2018, osallistujia 16 henkilöä (tilaan ei olisi mahtunut enempää, koulutukseen oltiin erittäin tyytyväisiä)

Projektiavustusten haku oli avoinna 2.1. – 31.1 klo 16.00, 25 hakemusta vastaanotettiin. Toiminta-avustusten haku on avoinna 5.2. – 31.3 klo 16.00.

Uusi nuorisovaltuusto aloitti toimintansa 24.1.2018. Yhteensä 25 jäsentä ja 18 varajäsentä. Pj Niklas Vaulanen, 1. varapj Mette Hämeenaho ja 2. varapj Tatu Alari. Sihteeri Eric Vara, varasihteeri Linnea Eerola. Tiedottaja Silja Pilto, varatiedottaja Veera Sellgren.

Nuorisovaltuuston hankerahaa haki 18 tahoa. Nuorisovaltuusto esiarvioi hakemukset kokouksessaan 28.2. Hankehakijat esittelevät ideansa nuorisovaltuuston 28.3. kokouksessa, jossa päätetään äänestämällä rahoitusta saavat hankkeet.