Toiminta marraskuu 2017         Liite 1

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen ja Taina Laaksonen:

 

Marraskuun 2017 toimintaa nuorisopalveluissa:

 

Nuorten Turku/Ohjaamo osallistui Innostu unelmista –tapahtumaan Logomossa 2.11.2017. Tapahtuma oli suunnattu 9.luokkalaisille, 2.asteen opiskelijoille sekä nuorille, jotka eivät ole opiskelemassa tai työelämässä. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä TE-palvelujen ja oppisopimustoimiston kanssa.

8.11.2017 Ohjaamolla oli Go4it2 –tapahtuma Vimmassa.

Cv-kuvauksia NuortenTurussa, joissa laitettiin työnhaun asiakirjoja kuntoon, oli 15.11.2017 yhteistyössä Vimman mediapajan kanssa. Osallistujia.

Kulttuurivierailukohteena oli marraskuussa Turun linna, osallistujia

 

Vakken olkkaritoiminta jatkunut ja kävijämäärät kasvaneet, marraskuussa Olkkari-kävijöitä yhteensä 55 nuorta aikuista.

Etsivän nuorisotyön uuden aluetyön kartoitukset jatkuneet Halisissa, Länsi-keskuksessa, Pansiossa ja Skanssissa.

 

Nuorten työpaja Fendarin liikuntailtapäiviin osallistunut 19 nuorta. Sosiaalisia taitoja, julkisten kulkuvälineiden opettelua sekä työpajaverkostoon tutustumista harjoiteltiin tutustumiskäynnillä Kaarinan Pajamestareiden avoimiin oviin 28.11.2017.

Pop Up –tapahtuma yhteistyössä kirjastoauton ja museon kanssa oli 23.11.2017; tavoitteena oli tuoda nuorten työpajatoimintaa tutummaksi sekä elävöittää lähialuetta.

Starttipajalla nuoren terveyden edistämistä ja hyvinvointia on tuettu viikottaisilla liikuntailtapäivillä, Marttojen Arki-sujuvaksi kurssilla sekä Niko –projektilla, jota tehdään yhteistyössä Lounas-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa.Näiden lisäksi nuorten sosiaalisia taitoja on vahvistettu Vimmassa työskentelyllä, osallistumalla Fendarin Pop Up –toimintaan, osallistumalla Go4it”-tapahtumaan sekä Turun linna –kierrokseen.

 

Nuoren kulttuuriblogin kirjoitus Fendarista: http://www.turku.fi/blogit/kulttuuriblogi/mita-voin-oppia-tanaan

 

Pietikäinen Reetta & Välimaa Anne (toim.): Mahdollisuuksia rakentamassa. Valtakunnallinen työpajayhdistys 20 vuotta työpajakentän vaikuttajana ja kehittäjänä, 2017. Julkaistiin marraskuussa 2017.

Julkaisussa on mukana Pia Torkkelin ja Henrikki Moliisin artikkeli Fendarissa olleesta nuoresta, sivulta 81.

https://www.tpy.fi/aineistot/julkaisut/verkkojulkaisut/

 

Koko perheen kansainvälinen Kirjavaa musiikkia -tapahtuma oli Vimmassa 24.11. ja tarjosi kattauksen musiikki- ja tanssiesityksiä läheltä ja kaukaa. Tapahtumassa esiintyi Varissuolta tuleva nuorten bändi Boyat ja illassa viihdyttivät myös intialainen ja afganistanilainen tanssiryhmä. Menevää musiikkia on luvassa myös Norlan el Misionariolta ja pietarilaiselta Copenhagen-rock-yhtyeeltä.

Nuorisopalveluista osallistui kolme henkilöä Dobrofoorumiin Pietarissa 9.-12.11.2017.

 

Vimman vilkas syyskausi saatiin päätökseen. Marraskuussa järjestetyt sarjakuva-, DJ-, taidegrafiikka/lino- ja posliinilyhtykurssit olivat kaikki lähes täynnä.

Vimman kynttiläpaja alkoivat ryhmätyöpajoilla. Kaikki Valmo-luokat ovat käyneet Vimman kynttiläpajassa tekemässä Suomi100 -itsenäisyyspäivän kynttilät. Rahtiteatterin esitys ”Suomi 100 Hemgatan Kotikatu” esitettiin Vimman teatteritilassa koululaisryhmille (3 esitystä, kumppanuus). Vimmassa oli Turun Sanataideyhdistyksen "Syrjäkarein – lauseita kaupungin laitamilta" -näyttely 26. marraskuuta saakka. Marraskuussa alkoi ilmoittautuminen Vimman joulupajoihin. Tietoa kaikista pajoista ja ilmoittautuminen kynttiläpajaan: turku.fi/vimma.

DigiNuori Espoo -hankkeen työntekijät kävivät tutustumassa Turku Game Academyn toimintaan marraskuussa

 

Kirjaston Kaamos-tapahtumassa 10.11. keskustelutilaisuus sosiaalisesta sirkuksesta. Seikkailupuisto mukana. Seikkailupuiston joulukausi käynnistyi 19.11.. Vietetään harrastusryhmien kauden päättäjäisiä ja joulupajat alkavat. Kynttiläpajat ryhmille alkavat 20.11.

 

Nuorisotiloilla marraskuussa muun muassa monenlaista peli- ja kerhotoimintaa, Halloweenbileitä ja isänpäiväaskarteluja. Lausteen nuorisotalolla joulumyyjäiset 30.11. yhdessä iltapäivätoiminnan ja kirjaston kanssa. Pansion nuorisotila järjesti Tyttöjen leirin 3.-5.11. ja poikien päivän 25.11. Lyseon koulun Suomi 100 -päivä yhteistyössä Runosmäen nuorisotalon ja kirjaston kanssa 8.11.2017. Nuorisotilojen joukkueita osallistui Tampereella järjestettyihin 9-pallon SM-kilpailut Tampereella 5.11

 

Turun kaupungin nuorisopalvelut järjestää Turku Bandstand -bändikilpailun ensi vuonna jo 22. kerran. Ilmoittautuminen on alkanut marraskuussa ja jatkuu 7. tammikuuta saakka. Kilpailuun saavat ottaa osaa kaikki yhtyeet, joiden kotipaikka on alueen Salo–Forssa–Laitila–Turku sisäpuolella. Yhtyeiden jäsenistä 3/4 tulee olla alle 29-vuotiaita. Kilpailu käydään helmi-maaliskuun aikana Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, finaali soitetaan maaliskuun 17. päivä Logomossa. Raadissa istuu aina musiikkialan ammattilaisia ja alan toimijoita. Kisasta tullaan poimimaan 3–5 yhtyettä Turku Rock Academyn riveihin. Yhtyeet saavat kaksi vuotta maksutonta tukea ja opastusta omaan kehittymiseensä.

Turku Rock Academy toteutti marraskuussa Vimmassa kolme klinikkaa. Aiheina olivat 14.11. SGL, Aki Äijälä ; tapahtuman järjestämisessä huomioitavia asioita tapahtumaturvallisuuden kannalta, 21.11. Hannu Korkeamäki, biisinkirjoittamisen perusteet Ti 28.11. Varre Vartiainen, Anssi Nykänen, Harri Rantanen, Bänditreenaaminen.

Nuorisovaltuustovaalien tulokset vahvistettiin kaupunginhallituksessa 4.12.

Turun nuorisovaltuuston toiminta on jälleen saanut valtakunnallista tunnustusta kun Nuva ry. valitsi Turun nuorisovaltuuston hankerahan vuoden Nuva-teoksi. Lisäksi Turun nuorisovaltuuston puheenjohtaja Alina Heywood valittiin Suomen Nuorisovaltuustojen liiton varapuheenjohtajaksi.