Turun kaupunki

Vapaa-aikatoimiala

Nuorisopalvelut

Vanha Suurtori 7

20500 Turku

puh. 050 5546 113

pirjo.lehtinen@turku.fi

 

 

Saapunut

 

 

 

 

 

 

SOPIMUSPOHJAINEN AVUSTUSHAKEMUS

Yhdistys

Turun vihreät nuoret ja opiskelijat

Yhteyshenkilö

Alina Heywood

 

Osoite

Tuomaanpolku 4 A 20

Postinumero ja toimipaikka

20500 Turku

Puhelin/ sähköpostiosoite

alina.heywood@turku.fi

Pankkitili IBAN

ei yleiseen tietoon

Rekisteröintinumero, -päivä

187.025 5.5.2017

Y-tunnus

1932591-3

Jäsenmäärä 2017

alle 29-v 202

Muut 33

Yhteensä 235

 

 

 

HAETTAVA AVUSTUS VUODELLE 2018 4500

 

 

 

ARVIOITU SEURAAVAN VUODEN (2018) TALOUS JA TOIMINTA

 

Seuraavan vuoden toiminnasta annettava seuraavat liitteet

☒ toimintasuunnitelma

☒ talousarvio

 

 

Tuotot/ tulot yhteensä

Kulut/ menot yhteensä

Talousarvio

5950,00 €

5890,00 €

Muualta haettava avustukset

(-mistä?)

100,00 € (Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

 

 

Yhdistyksen seuraavan vuoden toiminnan painopistealueet (max 5 kpl ja mahdollisimman konkreettisia)

 

- Yhdenvertaisuus.

 

- Nuorten osallisuuden lisääminen päätöksenteossa

 

- Maksuton ehkäisy

 

- Ympäristönäkökulman huomioiminen Turun nuorten palveluissa

 

 

 

 

 

Nuorisolautakunnan painopisteiden huomioiminen toiminnassa

Miten yhdistyksen toiminta tukee seuraavia kehittämistoimenpiteitä (tarvittaessa erillinen liite);

 

1. Yhdenvertaisuuden edistäminen

 

 

Yhdenvertaisuutta edistetään toiminnassa kahdella tavalla. Yhdenvertaisuus läpileikkaa kaikkea toimintaa viestinnästä tapahtumiin. Järjestön viestintä ottaa huomioon jäsenten erilaisuuden eikä loukkaa vähemmistöjä tai (poliittisesti) eri tavoin ajattelevia tahoja. Kaikissa tapahtumissa pyritään turvalliseen tilaan ja isommissa tapahtumissa häirintäyhdyshenkilöt pitävät huolta siitä, ettei syrjintää suvaita.

 

Yhdenvertaisuus nousee esiin myös poliittisessa vaikuttamisessa. Tämän vuoden toimintasuunnitelmaprojekteista yksi keskittyy juuri sukupuolten välisen yhdenvertaisuuden lisäämiseen seksuaalikasvatuksessa ja -terveydessä. Maksuton ehkäisy sekä seksuaaliterveydestä puhuminen positiiviseen sävyyn pyritään nostamaan esille uudella tavalla. Samalla pyritään pitämään yllä keskustelua siitä, ettei kuntalaisaloitteilla Turussa ole todellista vaikutusvoimaa, sillä aloitteiden tekeminen ja nimien kerääminen on tehty hankalaksi vain sähköisen palvelun käytöllä.

 

2. Osallisuuden lisääminen

 

Turun ViNOn jäsenpohja on viime vuosina laajentunut merkittävästi. Mukaan on tullut nuoria toiselta asteelta sekä työelämästä. Tapahtumia laajennetaan ja niihin kutsutaan nuoria myös Turun lähikunnista. Osallisuutta on lisätty hallituksen ulkopuolisilla työryhmillä, joissa jokainen jäsen ja toiminnasta kiinnostunut on saanut osallistua haluamansa teemallisen kokonaisuuden parissa toimimiseen ja tavoitteen edistämiseen. Näitä työryhmiä tullaan jatkamaan myös vuonna 2018. Ne ovat matalan kynnyksen toimintaa, johon on helppo tulla mukaan.

 

Osallisuutta pyrimme lisäämään myös vihreä valtuustoryhmän sisällä sekä kaupungin sisällä ylipäätään. Olemme aktiivisessa keskustelussa muiden nuorisojärjestöjen kanssa sekä pidämme yhteyttä nuorisolautakuntaan. Yhteistyöllä voimme saada nuorten äänen kuulumaan kaikessa päätöksenteossa.

 

3. Nuoruuden arvostus

 

 

Nuoruuden arvostusta lisäämme ehdottamalla ja esittämällä nuoria tärkeisiin vaikuttamisen paikkoihin, kuten lautakuntiin. Tuomme nuorten mielipiteitä aktiivisesti esille mediassa. Kyseessä on nuorten järjestämä toiminta toisille nuorille. Tällöin nuorten toimijuus ja usko omiin kykyihin vahvistuu. Nuoruuden arvostusta pyrimme lisäämään olemalla uskottavia argumentojia ja osallistumalla rohkeasti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

 

 

4. Palvelut ja elämykset

 

Elämyksiä järjestömme tuottaa erilaisten tapahtumien ja retkien kautta. Vierailemme kummieläinkohteessamme Tuulispäässä, järjestämme tapaamisia kansanedustajien kanssa, koulutamme jäsenistömme sekä järjestämme yhteistyössä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton kanssa suuria satojen nuorten tapahtumia, joissa tapaamme muita vihreitä nuoria ympäri maan.

 

Päiväys ja allekirjoitus

Paikka ja aika

16.11.2017

Yhdistyksen nimenkirjoittajien allekirjoitukset

 

Alina Heywood Minerva Juhola