Yhteistyösopimus            

 

 

1. OSAPUOLET JA SOPIMUKSEN KOHDE

 

Turun kaupunki (y-tunnus 0204819-8)

Sopimusta valvova yksikkö: Vapaa-aikatoimiala Nuorisopalvelut; Vanha Suurtori 7 20500 Turku

 

Yhteyshenkilö: Pirjo Lehtinen, pirjo.lehtinen@turku.fi, 050-5546 113

 

 

Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri

 

Yhteyshenkilö: Pauli Heikkinen, toiminnanjohtaja, Pauli.Heikkinen@redcross.fi, 0207012403

 

 

Turun kaupunki Vapaa-aikatoimiala Nuorisopalvelut, josta jäljempänä käytetään nimeä Kaupunki, ja Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri, josta jäljempänä käytetään nimeä Nuorisojärjestö, ovat sopineet Halisten alueella ja nuorisotilassa toteutettavasta nuorisotyöstä ja -toiminnasta seuraavaa:

 

 

2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

 

Yhteistyön tarkoituksena on, että Nuorisojärjestö tuottaa Halisten nuorisotilan vaikutusalueella itse laatimiensa ja sopijapuolen kanssa yhteisesti hyväksymien suunnitelmien mukaisesti toimintaa nuorille ja muille asukkaille. Kaupunki osoittaa puolestaan tähän tarkoitukseen tilat ja toimintaan jo hankitun irtaimiston. Osapuolet järjestävät keskinäisen toiminnan kehittämistä edistävän yhteistyön ja seurannan.

 

 

3. NUORISOJÄRJESTÖN SITOUMUS

 

Nuorisojärjestö vastaa Halisten nuorisotilan – osoite sopimuksen alkaessa Gregorius IX:n tie 8, 20540 Turku – toiminnasta yhteistyössä Kaupungin kanssa.

 

Nuorisopalveluiden kanssa valmistellaan vuosittain yhteistyösopimuksen tarkoitusta noudattava toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tämä toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat osa nuorisojärjestön toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Nuorisojärjestö lähettää toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä selvityksen edellisen vuoden toiminnasta ja taloudesta vuosittain huhtikuun loppuun mennessä seurantaryhmälle.

 

Nuorisojärjestön tulee osallistua Kaupungin järjestämiin arviointi- ja kehittämisneuvotteluihin kahdesti vuodessa. Näissä neuvotteluissa huomioidaan yksityiskohtaisemmin kaupungin ja nuorisopalvelujen strategiset painotukset. Neuvotteluissa tarkennetaan toiminnan painopisteitä ja ne kirjataan vuosisuunnitelmiin.

 

Yhdistys vastaa kaikista toimintansa palvelujen saajalle aiheuttamista vahingoista. Yhdistys huolehtii järjestyksenpidosta nuorisotalossa.

  

 

4. SEURANTA

 

Toiminnan seurantaryhmä koostuu kaupungin ja nuorisojärjestön nimeämistään edustajista. Ryhmän tehtävänä on kehittää osapuolten välistä yhteistyötä. Ryhmän tulee käsitellä vuotuinen toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä toimintakertomus ja tilinpäätös. Ryhmä järjestäytyy itse ja sen tapaamisista laaditaan muistio, joka mahdollisimman pian toimitetaan Nuorisopalveluihin ja Nuorisojärjestölle.

 

 

 

 

 

5. TIEDON VÄLITTÄMINEN

 

Tietojen välittäminen osapuolten kesken tapahtuu avoimuuden periaatetta noudattaen ensisijaisesti seurantaryhmässä ja sen kautta. Nuorisojärjestö antaa Nuorisopalveluille tarpeelliset tiedot sopimuksen mukaan tuotetuista palveluista.

 

 

6. KIINTEISTÖN YLLÄPITO JA IRTAIN OMAISUUS

 

Kiinteistön ylläpidosta kaikkine kiinteistön normaalista käytöstä seuraavine kuluineen; sähkö, vesi, lämmitys, jätehuollosta vastaa kaupunki omalla kustannuksellaan. Nuorisojärjestö vastaa kaupungille aiheuttamastaan vahingosta.

 

Kiinteistön mukana seuraava irtain omaisuus on nuorisojärjestön käytössä. Siitä on laadittu kalustoluettelo, joka on molempien sopijapuolten edustajien toimesta tarkastettu ja allekirjoitettu. Yhdistys vastaa kaupungille aiheuttamastaan vahingosta.

 

 

7. KAUPUNGIN NUORISOJÄRJESTÖLLE MAKSAMA KORVAUS

 

Nuorisolautakunta päättää Nuorisojärjestölle maksettavasta korvauksesta vuosittain. Päätöstä tehtäessä otetaan huomioon talousarvio, toimintasuunnitelma ja tavoitteiden toteutuminen. Korvaus maksetaan laskun mukaan tasaerinä puolivuosittain etukäteen laskussa määrättynä eräpäivänä, joka on määrättävä siten, että kaupungille jää vähintään 30 päivää suoritusaikaa.

 

Nuorisojärjestö vuokraa nuorisotilan tiloja kaupungin käyttämien periaatteiden ja korvausten mukaisesti ulkopuolisille ja perii vuokratulot.

 

 

8. TOIMINNAN VALVONTA JA SOPIMUSRIKKOMUS

 

Kaupunki valvoo toimintaa ja varojen käyttöä sopimuksen 3. kohdassa mainittujen toimintasuunnitelmien, toimintakertomusten ja tilinpäätöstietojen kautta. Sen lisäksi Kaupungilla on oikeus erityisestä syystä tehdä Nuorisojärjestön hallinnon ja taloudenpidon tarkastuksia ja pyytää selvitystä avustuksen käytöstä.

 

Mikäli Nuorisojärjestö ei anna hyväksyttävää selvitystä saamansa avustuksen käytöstä annettuun päivämäärään mennessä, se syyllistyy sopimusrikkomukseen ja Kaupunki voi periä myönnetyn avustuksen takaisin ja jättää maksamatta jo myönnettyjä avustuksia.

 

 

9. IRTISANOMINEN

 

Osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen. Irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta.

 

 

10. SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN

 

Kumpikaan sopijapuolista ei voi siirtää sopimusta ilman toisen sopijapuolen suostumusta.

 

 

11. RIIDANRATKAISU

 

Sopimusta koskevat asiat ratkaistaan ensisijaisesti sopijapuolten välisin neuvotteluin. Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, erimielisyydet jätetään Varsinais-Suomen käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

 

 

12. SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO JA ALLEKIRJOITUKSET

 

Sopimus tulee voimaan 1.1.2018. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) saman sisällöistä kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

 

 

 

 

Turussa __.__/____

 

 

 

 

Allekirjoitus         Allekirjoitus

 

Pauli HeikkinenAnnina Lehtiö-Vainio

ToiminnanjohtajaNuorisopalvelujohtaja

Suomen Punainen RistiTurun kaupunki

Varsinais-Suomen piiriVapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut