Elokuu 2017 toimintaa nuorisopalveluissa:                                        

Nuorten työpajassa sekä Starttipajassa liikuntailtapäiviä yht. 11 ja nuoria osallistui yhteensä 58. Tavoitteena nuorten aktivointi omaehtoiseen liikuntaan, hyvinvointi ja terveyteen.

Nuorten työpaja Fendari kävi tutustumassa Turun kaupungissa olemassa oleviin nuorten palveluihin: Ohjaamo, Oma Koutsi sekä Tsemppari. Nuoria osallistyui 14 ja tavoitteena oli näyttää nuorille palvelupaikkoja.

Starttipaja osallistui Pride-tapahtumaan valmistamalla Pride-aiheista rekvisiittaa tapahtumaan osallistuville nuorille.

Nuorten tieto- ja neuvontapiste NuortenTurku osallistui vapaa-aikatoimialan yhteistoimintapisteessä Study in Turku messuille 31.8.2017. Tapahtuma tarkoitettu uusille korkeakouluopiskelijoille.

Helsingissä 4.-6.8.järjestettyyn Assembly-pelitapahtumaleiriin osallistui 41 nuorta: osallistujista 24 oli Turku Game Academyn pelaajaa. Pelileirin jälkeen toteutettiin kyselyyn vastasi 31 nuorta: 23 heistä koki saaneensa uusia ystäviä ja 20 vastasi saaneensa uusia keinoja/taitoja hankkia uusia ystäviä.

Pohjoismaiden suurimpaan YouTube-yhteisön tapahtumaan Tubeconiin järjestettiin päiväretki 12.8.2017

TALL Ship Racen aikaan toteutettiin kansainvälinen nuorisopurjehdus Pietarista Turkuun 7.-20.7.2017. Mukana oli kolme turkulaista nuorta ja yksi ohjaaja. Jokirannassa sijaitsevat Auran panimon tilat olivat Tall Ship Racen aikaan miehistöjen käytössä.

Musapiknik 6.8. jouduttiin rankkasateista johtuvien turvallisuussyiden vuoksi siirtämään Seikkailupuiston alueelle ja Helmitelttaan. Tapahtuma sai paljon positiivista palautetta ja kävijöitä oli päivän aikana kuitenkin 4000.

Seikkailupuiston kesäkausi onnistui hyvin. Kokonaiskävijämäärä oli 89000. Kävijämäärän lasku vuodesta 2016 selittyy Musapiknikin kävijämäärän laskulla. Uusista toiminnoista graffitimaalausviikko oli erittäin suosittu. Myös avajaiset ja juhannusjuhla keräsivät aiempaa enemmän yleisöä.

Seikkailupuiston syyskausi alkoi 28.8.

Luovuuskasvatustoimintaa jalkautettiin eri puolille kaupunkia LoTR –kiertueen muodossa 28.8.-31.8. (Skanssi, Halinen, Impivaara, Jäkärlä). Tavoitteena oli viedä luovaa toimintaa asuinalueiden nuorille ja muille kiinnostuneille. Samalla esitetltiin erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Pansion nuorisotalo järjesti kesäleirin 6.-11.8.

Nuokkaribiilin kesäkaudella (kesä-heinäkuu) 1270 käyntikertaa. Elokuussa käyntikertoja oli 896. Hansan Pop up -nuorisotila oli keskäkuussa (auki 5 pv/vko) ja kävijöitä olo 1812. Elokuussa Hansan Pop-up tila oli auki kaksi päivää viikossa. Nuorisopalvelut piti Hansan Pop-up - tilaa auki 18.8. tapahtuneen puukotuksen jälkeen auki koko viikonlopun, SPR tarjosi kriisiapua.

Nuorisovaltuustovaalien ennakkomarkkinointikiertue järjestettiin 8.5., 9.5. ja 11.5. Turun ammatti - instituutin koulutaloilla. Kiertue tavoitti nuoria hyvin. Nuorisovaltuuston tiedotustilaisuus järjestettiin 24.5 kaupungintalolla. Esittelyssä olivat nuorisovaltuuston ajamat ideat ja samalla tiedotettiin tulevista nuorisovaltuustovaaleista. Samana päivänä nuorisovaltuuston kokouksessa uudeksi nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Alina Heywood, 1. varapuheenjohtaksi Niklas Vaulanen ja 2. varapuheenjohtajaksi Mette Hämeenaho.

#mäliikun-projektin puitteissa hankittiin nuorisopalveluille parkour-rata, jonka ensimmäiseksi sijoituspaikka valittiin Uittamon uimaranta. Rata oli uimarannalla kesä-kuun lopulta elokuun puoleenväliin saakka. Ensimmäinen Nuorisopalveluiden facebook-sivulla järjestetty äänestys uudesta sijoituspaikasta tavoitti yli 12 000 käyttäjää. Rata siirretään seuraavaan sijoituspaikkaansa 16.8.2017

OBU-projekti (osallistuvan budjetoinnin kehittämisprojekti): ensimmäiset OBU-menetelmin ideoidut toiminnot on järjestetty menetelmiä testaavissa Lausteen ja Paattisten nuorisotaloilla.

Järjestöjen kanssa yhteistyössä tuotettiin yhteensä kuudelle (6) alakouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen suunnattua ”Kesäkeskiviikon” tapahtumaa ja retkeä. Toimintaan osallistui 323 henkilöä. Kivakesäretkitoiminnan asiakaspalautteen keskiarvo (vastaajia yhteensä 99, asteikko 1 - 5) oli 4,55. Avoimiin alku- ja lopputapahtumiin ei tullut osallistujia toivotulla tavalla, mutta muut tapahtumat onnistuivat hyvin.