Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6704.06.20153

6167-2015 (057)

Projektiavustukset loppuvuoden 2015 projekteihin

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2015 varattu avustuksiin 300 000 euron määräraha. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Loppuvuoden 2015 projektiavustuksiin on varattu 23.500 euroa. Avustusta hakee 28 tahoa, joista avustuskelpoisia on 25. Haettava avustussumma on yhteensä 65 683,10 euroa.

Nlk § 67

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

 

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

 

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen.

 

Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita (esim. kuitit, laskut) ja käyttöselvitystä vastaan.

 

Nuorisolautakunnan avustusmääräraha alkuvuoden projektiavustuksiin on 23.500 euroa.

 

Projektiavustukset loppuvuodelle 2015 ovat olleet haettavana perjantaihin 15.5.2015 klo 16.00 mennessä.

 

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

 

Avustuksia saattoi nyt ensimmäisen kerran hakea myös sähköisesti. Sähköinen haku löytyi osoitteesta lomakkeet.turku.fi (haku oli avoinna 4.5. – 15.5 klo 16.00).

 

Määräaikana saapuivat 28 hakijan anomukset. Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema avustustyöryhmä käsitteli anomukset kokouksessaan 26.5.2015.

 

Suullinen esittely kuullaan kokouksessa. Hakemukset ovat nuorisolautakunnan jäsenten nähtävillä kokouksessa.

 

Liite 1                                  Nuorisolautakunnan loppuvuoden 2015 projektiavustukset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 mukaisesti myöntää loppuvuoden 2015 projektiavustukset ja hylätä avustushakemukset numerot 12, 19 ja 22.

Hakemus numero 12: partiolippukunta Kaarinan Sädetytöt saa omalta seurakunnaltaan vuosiavustuksen. Sen lisäksi he ovat hakeneet Magga-leirille avustusta srk:lta. Nuorisolautakunnan avustuksia ei myönnetä verotusoikeuden omaavan yhteisön nuorisotoiminnan tukemiseen.

Hakemukset numerot 19 ja 22: Ko. yhdistyksille on myönnetty nuorisolautakunnan v. 2015 toiminta-avustusta. Projektiavustusta myönnetään nuorisotoimintaan sellaisille nuorisoyhdistyksille ja nuorten toimintaryhmille, jotka eivät saa nuorisolautakunnan toiminta- tai sopimuspohjaista avustusta

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asikainen ja Paananen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aohakijat


Liitteet:

Nlk § 67
Liite 1:Nuorisolautakunnan loppuvuoden 2015 projektiavustukset