Nuorisolautakunta päättää todeta lausuntonaan seuraavaa:

 

Vaikutusten arviointi tulee tehdä laajasti. Analysoitaessa nuorisopalvelujen toimintoja tulee arvioida nykytila hyötyineen ja kehityskohteineen sekä toiminnan kehittämismahdollisuudet. Toimintoanalyysissä tulisi käsitellä toimintoja laajasti, ei pelkästään leikkausten näkökulmasta.

 

Nuorisolautakunta pitää Kirkkoaukion tiloista luopumista mahdollisena. Kirjaston siirtymisestä Runosmäen nuorisotalon tiloihin sekä Kuuvuoren/Halisten tilojen uudelleenjärjestelyistä lautakunta edellyttää lisäselvitystä sekä tilaratkaisuista että aikataulusta lähtökohtana, ettei nuorisotiloja tulisi vähentää. Vaikutukset tilojen nykyisiin käyttäjiin tulee selvittää ennen mahdollista lopettamispäätöstä.

 

Investoinneista säästäminen on periaatteellisella tasolla kannatettavaa, mutta vaatii edelleen lisäselvityksiä todellisten kustannusvaikutusten todentamiseksi. Sisäisen sijaisuusjärjestelmän toteuttamisen yhteydessä tulee huolehtia siitä, että uuden käytännön vaikutuksia seurataan sen varmistamiseksi, että mahdolliset vaikutukset työhyvinvointiin tai sairauspoissaoloihin voidaan välttää.  Yksityiskohtaisen lausunnon antaminen eri toimenpidekohdista edellyttää lisäselvityksiä