Nuorisolautakunnan kokousmenettelyssä noudatettavat periaatteet 1.1.2015 alkaen

 

Esityslista

 

Esityslista lähetetään sähköpostin liitteenä lautakunnan jäsenille kokousta edeltävällä viikolla kuitenkin mikäli mahdollista vähintään kaksi päivää ennen kokousta jäsenien @turku.fi -sähköpostiosoitteisiin. Lautakunnan varsinaiset jäsenet saavat käyttöönsä iPad –taulutietokoneet.

 

Varajäsenen kutsuminen

 

Estyneenä ollessaan varsinainen jäsen kutsuu varajäsenen kokoukseen. Varajäsen noutaa iPad -taulutietokoneen vapaa-aikatoimialan hallinnon toimistosta virka-aikana ja palauttaa sen kokouksen päätyttyä lautakunnan tekniselle sihteerille.

 

Kokouksen pitäminen

 

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnäolijat ja kokouksen laillisuuden sekä päätösvaltaisuuden. Puheenjohtaja voi muuttaa esityslistalla esitettyä asioiden käsittelyjärjestystä ottaen huomioon mm. esteellisyyksistä johtuvat tilanteet. Asiantuntijoille voidaan lautakunnan päätöksellä myöntää läsnäolo- ja puheoikeus määrättyä asiaa kokouksessa käsiteltäessä.

 

Pöydällepano ehdotus

 

Asian ollessa esityslistalla ensimmäistä kertaa, asia pannaan pöydälle, jos

pöydällepanosta tehdään kannatettu ehdotus. Toisella kerralla asian saadaan pöydälle enemmistöpäätöksellä. Puheenjohtajalla on kuitenkin oikeus perustellusta syystä edellyttää, että pöydällepanosta päätetään enemmistöpäätöksellä jo asian ollessa ensimmäistä kertaa käsittelyssä.

 

Asian palautus

 

Asian palautuksesta esittelijän uudelleen valmisteltavaksi päätetään enemmistöpäätöksellä. Asian palauttamista koskevalle ehdotukselle tulee pääsääntöisesti esittää perustelut. Palautuksen yhteydessä asetetaan määräaika, jonka kuluessa asia on tuotava uudelleen toimielimen käsittelyyn

 

Asian poistaminen listalta

 

Esittelijä voi poistaa asian listalta viimeistään ko. asiasta käytävän keskustelun aikana, ennen päätöksentekoa.

 

Muutosehdotuksen tekeminen

 

Muutosehdotukset on tehtävä kirjallisesti. Pöydällepanoa ja palautusta koskevat ehdotukset voi tehdä suullisesti, jollei puheenjohtaja vaadi niiden tekemistä kirjallisesti.

 

Eriävä mielipide (kirjallinen)

 

Lautakunnan jäsen voi jättää eriävän mielipiteensä kirjallisena, jolloin se liitetään pöytäkirjaan. Kirjallisesti jätettävästä eriävästä mielipiteestä on ilmoitettava kokouksessa ja se on toimitettava lautakunnan sihteerille hyvissä ajoin ennen pöytäkirjan tarkastamista.

 

Pöytäkirja

 

Hallintosääntö: Pöytäkirjan laatii pöytäkirjanpitäjä. Tarvittaessa puheenjohtaja ratkaisee pöytäkirjan sisällön. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Mikäli kokouksen valitsemat pöytäkirjantarkastajat ovat eri mieltä puheenjohtajan kanssa, toimielin päättää pöytäkirjan oikeasta sisällöstä.

 

Pöytäkirjan tarkastus

 

Pöytäkirjan tarkastus suoritetaan viimeistään kokouksen jälkeisen viikon tiistaina. Pöytäkirja voidaan tarkastaa myös sähköisesti.

 

Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen

 

Pöytäkirja on yleisesti nähtävänä kokousta seuraavan viikon torstaina nuorisopalvelujen hallinnon tiloissa virka-aikana 8.15–16.00.

 

Nähtäväksi asettamispäivää ei saa merkitä kahta viikkoa aikaisemmaksi ennen seuraavaa kaupunginhallituksen tiedossa olevaa kokouspäivää, jotta kaupunginhallituksen mahdollisuus ottaa pöytäkirjassa oleva asia käsiteltäväkseen ei esty, ellei asian kiireellisyydestä muuta johdu.