YHTEISTYÖSOPIMUS

 

Turun kaupunki (y –tunnus 0204819-8), josta jäljempänä käytetään nimitystä kaupunki, yhteyshenkilönä Eeva Roiha ja Turun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys - Kristliga Föreningen för Unga Män i Åbo ry( y-tunnus LY 0142289-7), yhteyshenkilönä Ilpo Lahdenkauppi, ovat sopineet Hirvensalon alueella ja nuorisotalossa toteutettavasta nuorisotyöstä ja -toiminnasta seuraavaa:

 

1.Sopimuksen tarkoitus:

 

Yhteistyön tarkoituksena on, että yhdistys tuottaa kolmen vuoden ja neljän kuukauden aikana Hirvensalon nuorisotalon vaikutusalueella itse laatimiensa ja sopijapuolen yhteisesti hyväksymien suunnitelmien mukaisesti nuorisolle ja muille asukkaille toimintaa. Kaupunki osoittaa puolestaan tähän tarkoitukseen tilat ja toimintaan jo hankitun irtaimiston sekä huolehtii kiinteistön hoidosta. Osapuolet järjestävät keskinäisen toiminnan kehittämistä edistävän yhteistyön ja seurannan.

 

2.Sopimuksen voimassaolo:

 

Sopimuskausi on kolme vuotta ja neljä kuukautta 1.9.2012 –31.12.2015.Määräaikainen sopimus voidaan kuitenkin irtisanoa siten kuin kohdassa 9 on sovittu.

 

3.Toiminta:

Yhdistys vastaa Hirvensalon nuorisotilan – osoite sopimuksen alkaessa Taipaleenkatu 14 – toiminnasta yhteistyössä kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen kanssa valmistellun toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Vuotuinen toimintasuunnitelma ja talousarvio on osa yhdistyksen toimintasuunnitelmaa ja talousarviota.

 

Yhdistys lähettää seuraavan vuoden suunnitelmat seurantaryhmän kautta kaupungin Nuorisoasiainkeskukseen edeltävän vuoden kesäkuun 15. päivään mennessä kaupungin käsittelyä ja siitä mahdollisesti annettavaa lausuntoa varten.

 

Selvityksen edellisen vuoden toiminnasta ja taloudesta yhdistys toimittaa Nuorisoasiainkeskukseen viimeistään toimintavuotta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

 

Yhdistys vastaa kaikista toimintansa palvelujen saajalle aiheuttamista vahingoista.

Yhdistys huolehtii järjestyksenpidosta nuorisotalossa.

 

4.Kiinteistön ylläpito:

 

Kiinteistön ylläpidosta kaikkine kiinteistön normaalista käytöstä seuraavine kuluineen; sähkö, vesi, lämmitys, piha- ja katualueiden hoidosta ja jätehuollosta vastaa kaupunki omalla kustannuksellaan. Yhdistys vastaa kaupungille aiheuttamastaan vahingosta.

 

5.Irtain omaisuus:

 

Kiinteistön mukana seuraava irtain omaisuus jää sopimuskauden ajaksi yhdistyksen hallintaan. Siitä laaditaan tämän sopimuksen liitteeksi kalustoluettelo, joka molempien sopijapuolten edustajien toimesta tarkastetaan ja allekirjoitetaan. Yhdistys vastaa kaupungille aiheuttamastaan vahingosta.

 

6.Seuranta:

 

Toiminnan seurantaryhmä koostuu kahdesta - kolmesta kaupungin ja kahdesta - kolmesta yhdistyksen edustajasta. Ryhmä asetetaan kehittämään osapuolten välistä yhteistyötä ja osallistumaan sopimuksessa tarkoitetun toiminnan kehittämiseen. Ryhmän tulee aina käsitellä vuotuinen toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä toimintakertomus ja tilinpäätös. Ryhmä järjestäytyy itse ja sen tapaamisista laaditaan muistio, joka mahdollisimman pian toimitetaan Nuorisoasiainkeskukseen ja yhdistykseen.

 

7.Tiedon välittäminen:

 

Tietojen välittäminen osapuolten kesken tapahtuu avoimuuden periaatetta noudattaen ensisijaisesti seurantaryhmässä ja sen kautta. Yhdistys antaa Nuorisoasiainkeskukselle tarpeelliset tiedot sopimuksen mukaan annetuista palveluista jäljempänä tarkoitetun laskutuksen yhteydessä ja kalenterivuosittain seuraavan maaliskuun loppuun mennessä.

 

8.Yhdistykselle maksettava korvaus:

 

Korvaus yhdistykselle maksetaan molempien sopijapuolten hyväksymän talousarvion perusteella. Vuonna 2012 (4 kk) korvaus on 20 000 euroa. Todetaan, että summa on lähtökohta myös kolmen seuraavan vuoden kustannuksia arvioitaessa.

 

Korvaus maksetaan laskun mukaan tasaerinä puolivuosittain etukäteen laskussa määrättynä eräpäivänä, joka on määrättävä siten, että kaupungille jää vähintään 30 päivää suoritusaikaa.

 

Yhdistys vuokraa nuorisotalon tiloja kaupungin käyttämien periaatteiden ja korvausten mukaisesti ulkopuolisille ja perii vuokratulot itselleen.

 

9.Sopimuksen irtisanominen:

 

Sopimuksen irtisanomisen voi sopimuskauden aikana sopijaosapuoli suorittaa tilanteessa, joka luonteeltaan on merkittävä ja sellainen, että sitä ei tätä sopimusta tehtäessä ole mitenkään voitu huomioida.

 

Tällaisia syitä ovat mm. kustannustason nousu, määrärahojen supistuminen. Myös toimintaa vaikeuttava luottamuspula voi olla syy irtisanomiseen. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta.

 

10.Erimielisyyksien ratkaiseminen:

 

Tästä sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

11.Sopimuksen voimassaolo ja allekirjoitukset:

 

Sopimus tulee voimaan, kun nuorisolautakunta on sen hyväksynyt ja se on allekirjoitettu. Sopimus on voimassa 1.9.2012 – 31.12.2015.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samanlaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

 

 

 

Turussa __.__. 2012

 

 

Turun kaupunki,         Turun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys -

Nuorisoasiankeskus         Kristliga Föreningen för Unga Män i Åbo ry

 

 

 

Annina Lehtiö-Vainio         Paavo Vilpo

nuorisotoimenjohtaja         puheenjohtaja

 

 

 

 

Eeva Roiha            Antti Koponen

osastopäällikkö         pääsihteeri