Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta17315.12.201123

14105-2011 (030)

Nuorisoasiainkeskuksen saamisten poistot

Tiivistelmä: -

Nlk § 173

Kanslisti Terhi Takomo:

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka velallisen asuinpaikka on tuntematon.

Saamisen tileistä poistamisesta päättää kaupunginhallitus taikka lauta- tai johtokunta. Ao. toimielimen on huolehdittava määrärahojen riittävyydestä.

Myös sellaisesta saamisesta, joka on poistettu tileistä, on pyrittävä saamaan suoritus.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi. Poistoon tarvittava määräraha katetaan vastaavan tulon aikanaan saaneiden tulosyksiköiden omalta vuoden 2011 talousarvion pääkirjatililtä 494003 luottotappiot.

Vuoden 2010 tilinpäätökseen sisältyviä epävarmoja myyntisaamisia ajalta on enintään 2 341,25 euroa. Luettelo poistettavista saatavista on nähtävillä kokouksessa.

Lisäksi kuluksi täytyy kirjata osa siirtosaamisista:

Euroopan sosiaalirahasto/Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus S10829,

MAST -maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen, saamatta jäänyt osuus 1.561,97 euroa.

CMOGroningen ja Noorderpoort Collage Drop out-seminaarikulut Hollannissa, 3.000,00 euroa.

Siirtosaamiset yhteensä  4.561,97 euroa.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää saatavien poistamisesta tileistä esityksen mukaisesti, enintään yhteensä 6.903,22 euroa.

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, kirjanpito
tiedRevisiotoimisto
tiedLauas Anja
tiedTakomo Terhi