Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta15815.12.20118

14011-2011 (114)

Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 158

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Nuorisotoimen palvelujen kehittämishankkeen yhteydessä nuorisoasiainkeskuksen organisaatiota on päivitetty vastaamaan nykyisiä tehtäviä ja palvelukokonaisuuksia sekä ennakoimaan sopimusohjausjärjestelmän käyttöönottoa 1.1.2012 alkaen. Nuorisolautakunta hyväksyi uuden organisaation sekä vastuualueiden johtavien viranhaltijoiden vastuut ja tehtävät 24.11.2011 § 140. Henkilöstön vastuualueiden ja tehtävien muutokset on tarkoitus toteuttaa ilman vakanssien tai muiden resurssien lisäyksiä. Nuorisotoimenjohtaja on käynyt neuvotteluja sekä palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajan että keskushallinnon henkilöstöasioiden vastuualueen edustajien kanssa siitä, miten uudelleenjärjestelyt henkilöstön tehtävissä tulisi toteuttaa. Tehtäväjärjestelyissä edetään useammassa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa (nltk 24.11.2011 § 141) toteutettiin sopimusohjausjärjestelmän kannalta keskeiset tehtäväjärjestelyt. Nyt toisessa vaiheessa toteutetaan hallintopalvelujen ja tukipalvelujen vastuualueiden tehtäväjärjestelyt.

 

Viranhaltijalain (laki kunnallisesta viranhaltijasta 11.4.2003/304) 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassaolevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. Työnantajalla on oikeus muuttaa viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta. Muutos voi koskea tehtävien sisältöä tai virantoimituksen suorituspaikkaa. Lähtökohtana on toiminnan ja virkatehtävien sopeuttaminen muuttuviin tilanteisiin, tarpeisiin ja olosuhteisiin tai että muu perusteltu syy edellyttää virantoimitusvelvollisuuden muuttamista. Perusteltu syy arvioidaan kunnan hallinnon tarpeiden perusteilla tapauskohtaisesti. Virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta tai virkatehtävien uudelleen järjestelyistä päättää se kunnan viranomainen, joka päättää toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta. Olennainen tehtävien muutos saattaa aiheuttaa muutoksia myös palkkauksessa. Tästä on määräykset virkaehtosopimuksessa.

 

Nuorisotoimenjohtajan pyynnöstä nuorisotoimen viranhaltijoille annettiin mahdollisuus osoittaa kiinnostuksensa seuraavaan kahteen tehtäväkokonaisuuteen:

 

1)Nuorisotoimen hallintopalveluista vastaava johtava viranhaltija, jonka tehtävinä ovat mm. seuraavat:

Hallinnollisen rakenteen rationalisointi ja kustannustehokkuuden varmistanen,

Päätöksenteon ja johdon tukeminen ja avustaminen,

Henkilöstöhallinto,

Talouden ja toiminnan koordinointi,

Hankkeiden suunnittelun, valmistelun, toteutumisen ja seurannan koordinointi,

Vastuualueen henkilöstön (sis. kanslistit) esimiehenä toimiminen,

Yhteistyö johtoryhmän kanssa ja oman vastuualueen tehtävien osalta keskushallinnon ja muiden hallintokuntien kanssa.

 

1)Nuorisotoimen tukipalveluista vastaava johtava viranhaltija, jonka tehtävinä ovat mm. seuraavat:

 

Vastuualueen henkilöstön esimiehenä toimiminen,

Kansalaistoiminnan tukeminen ja leirialueet,

Tilahallinto sekä nuorisotilojen ja leirialueiden kunnossapito, siihen liittyvä yhteistyö sekä niihin liittyvien suunnitelmien valmistelu,

Irtaimistokirjanpito,

Tietohallinto ja tietoturva-asiat,

Riskienhallinta,

Yhteistyö johtoryhmän kanssa ja oman vastuualueen tehtävien osalta keskushallinnon ja muiden hallintokuntien kanssa,

 

Ennen päätöstä virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta viranhaltijalle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi muutoksen perusteista. Nuorisotoimenjohtaja on kuullut 2.12.2011 niitä viranhaltijoita, joiden virantoimitusvelvollisuutta esitetään muutettavaksi. Henkilöt, joita em. järjestelyt koskisivat, ovat ilmoittaneet, että heillä ei ole järjestelyihin huomautettavaa.

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää muuttaa seuraavien viranhaltijoiden virantoimitusvelvollisuutta niin, että kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik (vakanssinumero 404207) vastaa 1.1.2012 alkaen nuorisotoimen hallintopalveluista ja toimii vastuualueen henkilöstön esimiehenä. Nuorisolautakunta päättää edelleen, että osastopäällikkö Kerstin Paananen (vakanssinumero 404104) vastaa 1.1.2012 alkaen nuorisotoimen tukipalveluista ja toimii vastuualueen henkilöstön esimiehenä

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jykelä, Roiha, Lundgren, Sandvik, Vakkamaa ja Paananen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Sihteerinä tämän pykälän osalta toimi Kallio.

Jakelu

tiedKyttä Maija
aoPaananen Kerstin
aoSandvik Virpi