Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta15915.12.20119

13916-2011 (002, 530)

Turun Nuoret Kotkat ry kirje

Tiivistelmä: -

Nlk § 159

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Turun Nuoret Kotkat ry on 4.11.2011 saapuneella kirjeellä ehdottanut, että nuorisolautakunta ryhtyy seuraaviin toimenpiteisiin nuorisoleirialueiden osalta:

 

Laatii markkinointisuunnitelman, jossa huomioidaan eri kohderyhmät (lapsi- ja nuorisojärjestöt, kaupungin eri organisaatiot ja muut käyttäjät)

Tekee ajantasaisen kuvallisen ja kirjallisen selvityksen alueista karttoineen julkaistavaksi kaupungin verkkosivuilla

Kehittää ruokapalveluja Sauvoon. Keittiö on nykyaikainen ja vaatii käyttäjältään osaamista.

 

Oheismateriaali1   Turun Nuoret Kotkat ry:n kirje

 

Nuorisoleirialueiden asiakkailta on systemaattisesti vuosittain kerätty asiakaspalautetta jo vuodesta 2002 alkaen.

 

Kyselylomakkeessa on kysymyssarja (yhteensä 12 kohtaa, a – l), jossa tiedustellaan palveluihin liittyviä mielipiteitä ja leirialueiden imagoa. Nämä vastaukset voidaan muuttaa numeeriseen muotoon ja laskea keskiarvo asteikolla 1-5 (1=huono, 5=erinomainen).

 

kysymykset (h – l)

v. 2002 ka.

v. 2010 ka.

i) leirialueiden hinta/laatusuhde

3,55

4,53

j) leirialueiden kunto

3,28

4,18

k) leirialueiden siisteys

3,19

4,22

l) välineistön tarkoituksenmukaisuus ja käyttökelpoisuus

3,04

4,06

 

Kaikki kysymykset (12 kohtaa)

 

3,5

 

4,34

 

Tämän palautteen kautta on nuorisoleirialueiden kuntotasoa ja välineistöä sekä siisteyttä pyritty parantamaan ja siinä on onnistuttu merkittävästi. Tällä hetkellä on meneillään laajempi kysely leirialueiden avainasiakkaille. Kyselyllä tavoitellaan nykytilanteen arviointia sekä eritoten leirialueiden kehittämiseen tähtääviä toiveita ja ehdotuksia. Nuorisotoimen taloudelliset resurssit tulee kuitenkin huomioida kaikessa, niin palvelujen lisäämisessä kuin hankinnoissa.

 

Nuorisotoimella on nuorisolautakunnan (nlk. 25.1.2011 § 12) hyväksymä toimintasuunnitelma, joka sisältää nuorisotoimen viestintä- markkinointisuunnitelman. Ko. suunnitelma on kaikkia toimintoja kattava. Nuorisoleirialueiden tunnettavuutta on edistetty mm. Turun Puolest - lehdessä ja Turku Postissa. Nuorisoleirialueista on yleisesite sekä lukuisia käyttäjille tarkoitettuja esitteitä kuten Ahtelan jokaisessa majoitustilassa olevat kämppäkansiot. Lisäksi vuosittain mainostarkoituksiin tehdään nuorisoleirialuekalenteri (painos 700 kpl) joka lähetetään järjestöille, kaupungin hallintokunnille ja yhteistyökumppaneille.

 

Inarin Nukkumajoesta on tehty markkinointisuunnitelma eritoten nuorisoryhmien tavoittamiseksi. Kohderyhminä ovat erityiskoulut ja oppilaitokset sekä lastensuojelulaitokset Turun seudulta, seutukunnan nuorisotoimet, liikunta- ja urheiluseurat, kulttuuriseurat, seurakunnat, Turun opetustoimi. Markkinoinnin välineinä on käytetty verkkosivuja (mm. nuorisotoimen omat sivut, netku, Pointti) ja kohdennettua sähköpostia.

Ahtela kuuluu Suomen valtakunnallisiin nuorisokeskuksiin joita on eri puolilla Suomea 10 keskusta. Nuorisokeskuksista säädetään nuorisolaissa ja -asetuksessa. Keskusten toimintaa rahoittaa ja valvoo Opetus- ja kulttuuriministeriö. Suomen nuorisokeskukset ry (SNK Ry) on valtakunnallisten nuorisokeskusten yhteistyöorganisaatio. Suomen nuorisokeskukset ry on keskusten edunvalvontaa, yhteismarkkinointia ja kehittämistä varten perustettu yhdistys. SNK:n toimintasuunnitelmassa vuodelle 2012 on yhtenä painopisteenä viestintä ja markkinointi. Nuorisokeskus Ahtela on nuorisokeskusten yhteismarkkinoinnissa mukana mm. Nuorisotyöpäivillä, Allianssi-risteilyllä, Educa –messuilla ja muissa merkittävissä nuorisoalan toimijoille suunnatuissa tapahtumissa. Lisäksi SNK ostaa mainostilaa mm. Opettajan retkiopas- , Luokkis- , ja Nuorisotyö- lehdistä. Suomen nuorisokeskuksilla on omat www – sivut ja yleisesite. Nuoperin (nuorisotyön perinteen tallentaminen) toiminnassa on nuorisokeskuksista tuotettu CD – rom.

 

Vuosi 2012 käynnistetään järjestämällä markkinointitilaisuus Ahtelassa 19.1.2012. Tilaisuuteen kutsutaan yhteistyökumppaneita kaupungin hallintokunnista, järjestöistä, naapurikunnista ja muilta tahoilta.

 

Turun kaupungin nuorten palvelut sivuilta löytyvät kaikki leirialueet. Sivuilta löytyvät ajantasainen varaustilanne, hinnasto, käyttäjille suunnatut ohjeet, majoitustilojen tiedot sekä varustelutaso että kuvagalleria. Turun kaupunki määrittää nettisivujen ilmettä ja rajoittaa mm. kuvien kokoa mutta muutoin sivujen sisältöä voi muokata tarpeiden ja toiveiden mukaan. Sivuille on lisätty toiveiden mukaan Ahtelan maastokartta.

 

Nettisivujen päivittäminen tulee ajankohtaiseksi käyttömaksujen sekä Ahtelan uuden huoltorakennuksen (Kutteri) osalta. Sivujen toimivuus, informaation selkeys ja kattavuus ovat kaikkien etu.

 

Nuorisoleirialueiden hintataso on haluttu pitää mahdollisimman edullisena lasten ja nuorten ryhmille. Asiakkaille tarjotaan puitteet leirien pitämiseen. Esim. Sauvon yritysoppaasta löydetään asiakkaille tarvittaessa tiedot oheispalveluista. Asiakkaat itse vastaavat leirin ohjelmasta ja ruokahuollosta sekä siisteydestä. Suurleirit, jotka vaativat ruokahuollon ammattilaisuutta, palkkaavat keittiöhenkilökunnan tai tilaavat palvelun mm. paikallisilta yrittäjiltä.

 

Nykyisillä määrärahoilla nuorisotoimi ei voi lisätä palveluihin ruokapalveluja. Ahtelan uusin palvelumuoto on ohjelmapaketit ryhmille.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä Turun Nuoret Kotkat ry:n kirjeen tiedokseen sekä päättää lähettää ylläolevan vastauksen kirjeeseen.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Nuoret Kotkat ry