Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta13924.11.20115

13070-2011 (057)

Sopimuspohjainen avustus

Tiivistelmä: -

Nlk § 139

                                          Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Nuorisolautakunta hyväksyi 16.6.2010 § 87 nuorisotoimen avustusohjeen. Avustusohjeessa ovat avustusmuotoina toiminta-avustus, projektiavustus ja sopimuspohjainen avustus.

 

Sopimuspohjainen avustus on avustus, joka voidaan myöntää turkulaiselle nuorisojärjestölle, joka sitoutuu lautakunnan erikseen hyväksymiin tulos- ja kasvatuksellisiin tavoitteisiin.

 

Sopimuspohjaista avustusta saattoi hakea ensimmäisen kerran 30.9.2011 mennessä.

 

Oheismateriaali 1              sopimuspohjainen avustus – hakulomake

 

Nuorisotoimen strategisen palvelusopimuksen tarkoitus on ohjata kaupunkitasolla Turun kaupungin nuorisotyötä yhteisesti sovittavaan suuntaan ottaen huomioon nuorisotoimen vision, toiminta-ajatuksen, toimintaa ohjaavat lait ja valtakunnan tason linjaukset, ryhmien välisen sopimuksen sekä kaupungille hyväksytyt ohjelmat.

 

Nuorisotoimen strategisen palvelusopimuksessa keskeisinä kehittämistoimenpiteinä mainitaan kolme nuorisojärjestöjen toimintaan hyvin niveltyviä kohtia;

 

·Kehitetään monipuolisia ja virikkeellisiä palveluita, joiden tavoitteina ovat luovuus, elämyksellisyys, lapsi- ja perhelähtöisyys, yhteisöllisyys, avoimuus sekä monikulttuurisuus ja ekologisuus.

 

·Virikkeellisten maksuttomien ja/tai edullisten vapaa-ajanviettomahdollisuuksien turvaaminen

 

·Nuorten osallistumisen ja kuulemisen varmistaminen

 

Nuorisojärjestöjen kanssa tehtävällä sopimuksella tavoitellaan, että nuorisolautakunta vahvistaa järjestön nuorisotoiminnan pitkäjänteisyyttä sekä nuorisotoiminnan kehittymistä laadullisesti ja määrällisesti. Järjestön tavoitteet ja toiminta ovat yhdensuuntaisia nuorisotoimen strategisen palvelusopimuksen kehittämistoimenpiteiden kanssa.

 

Palvelujohtajan tehtäviä hoitava viranhaltija neuvottelee kunkin sopimuspohjaisesti avustettavan nuorisojärjestön kanssa ja laatii sopimuksen. Sopimukset tuodaan nuorisolautakunnalle hyväksyttäviksi. Sopimuksen allekirjoittaa nuorisotoimenjohtaja yhdessä sopijapuolen kanssa. Kun sopimus on kerran solmittu, niin noudatetaan voimassa olevaa sopimusta. Ehdotettu sopimusasiakirja ”Sopimus nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista” on valmisteltu yhteistyössä keskushallinnon lakiasioiden yksikön kanssa.

 

Liite 1                                                     Sopimusasiakirja luonnos

 

 

                     Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää;

 

·vahvistaa liitteenä olevan sopimusasiakirjan

 

·valtuuttaa palvelujohtajan tehtäviä hoitavan viranhaltijan neuvottelemaan kunkin sopimuspohjaisesti avustettavan nuorisojärjestön kanssa ja laatimaan sopimuksen.

 

·valtuuttaa sopimuksen allekirjoittajaksi nuorisotoimenjohtajan yhdessä sopijapuolen kanssa

 

·että allekirjoitetut nuorisojärjestökohtaiset sopimukset tuodaan lautakunnalle hyväksyttäviksi

 

·että nuorisolautakunta päättää vuosittain sopimuspohjaisen avustuksen määrästä

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi lautakunta päätti korvata liitteen 1 kokouksessa muokatulla liitteellä.


Liitteet:

Nlk § 139
Liite 1:Sopimusasiakirja luonnos
Liite 2:Sopimusasiakirja luonnoksen korjattu versio