Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta14124.11.20117

13066-2011 (114)

Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 141

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Nuorisotoimen palvelujen kehittämishankkeen yhteydessä nuorisoasiainkeskuksen organisaatiota on päivitetty vastaamaan nykyisiä tehtäviä ja palvelukokonaisuuksia sekä ennakoimaan sopimusohjausjärjestelmän käyttöönottoa 1.1.2012 alkaen. Henkilöstön vastuualueiden ja tehtävien muutokset on tarkoitus toteuttaa ilman vakanssien tai muiden resurssien lisäyksiä. Nuorisotoimenjohtaja on käynyt neuvotteluja sekä palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajan että keskushallinnon henkilöstöasioiden vastuualueen edustajien kanssa siitä, miten uudelleenjärjestelyt henkilöstön tehtävissä tulisi toteuttaa. Tehtäväjärjestelyissä edetään useammassa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan sopimusohjausjärjestelmän kannalta keskeiset tehtäväjärjestelyt.

 

Viranhaltijalain (laki kunnallisesta viranhaltijasta 11.4.2003/304) 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassaolevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. Työnantajalla on oikeus muuttaa viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta. Muutos voi koskea tehtävien sisältöä tai virantoimituksen suorituspaikkaa. Lähtökohtana on toiminnan ja virkatehtävien sopeuttaminen muuttuviin tilanteisiin, tarpeisiin ja olosuhteisiin tai että muu perusteltu syy edellyttää virantoimitusvelvollisuuden muuttamista. Perusteltu syy arvioidaan kunnan hallinnon tarpeiden perusteilla tapauskohtaisesti. Virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta tai virkatehtävien uudelleen järjestelyistä päättää se kunnan viranomainen, joka päättää toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta. Olennainen tehtävien muutos saattaa aiheuttaa muutoksia myös palkkauksessa. Tästä on määräykset virkaehtosopimuksessa.

 

 

Nuorisotoimenjohtajan pyynnöstä nuorisotoimen 12 viranhaltijalle annettiin mahdollisuus osoittaa kiinnostuksensa seuraavaan kahteen tehtäväkokonaisuuteen:

 

1) Nuorisotoimen palvelujen tarpeiden kartoituksesta ja sisällönsuunnittelusta ja mm. sopimusohjaukseen liittyvien sopimusten valmistelusta vastaa johtava viranhaltija ”palvelujohtaja”, jonka tehtävinä ovat mm. seuraavat:

 

Nuorisotyön ja –politiikan strateginen suunnittelu, ohjaus, seuranta ja arviointi

Nuorten kasvun tukemisen ja aikuisuuden vahvistamiseen liittyvien tarpeiden tunnistaminen ja kuvaaminen

Toiminnan kehittäminen yhteistyössä nuorisotoimenjohtajan ja palvelutuotantojohtajan kanssa

Yhteistyö muiden hallintokuntien ja kumppanien kanssa

Ennakointi ja nopea reagointi tarpeiden muutoksiin

Palvelu- ja kumppanuussopimusten valmistelu, laadinta, seuranta ja arviointi

Vastaa kaupungin ja nuorisotoimen strategisten linjausten, ohjelmien ja sopimusten mukaisesta suunnittelusta sekä tukee, seuraa, arvioi ja raportoi suunnitelmien toteutumisen palveluntuotannossa. Suunnittelu ja toteutus tehdään yhdessä palvelutuotannon vastuuhenkilön ja kumppaneiden kanssa.

 

2) Nuorisotoimen ydinpalvelukokonaisuuksista ja mm. palvelutuotantosopimukseen sisältyvien palvelujen (sisällöt, tavoitteet ja resurssit kuvataan tuotekorteissa) toteuttamisesta joustavasti, tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti vastaa johtava viranhaltija ”palvelutuotantojohtaja”, jonka tehtävinä ovat mm. seuraavat:

 

Nuorisotyön operatiivinen toteuttaminen

Oman vastuualueen johtaminen, kehittäminen ja valvominen

Toiminnallinen ja taloudellinen vastuu nuorisotoimen tuottamista ydinpalveluista

Oman vastuualueen palvelukokonaisuuksien vastuuhenkilöiden esimiehenä toimiminen

Toiminnallinen yhteistyö palvelujohtajan ja muun johtoryhmän kanssa sekä palveluja toteuttavien yhteistyökumppanien kanssa.

 

Ennen päätöstä virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta viranhaltijalle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi muutoksen perusteista. Nuorisotoimenjohtaja on kuullut 10.11.2011 niitä viranhaltijoita, joiden virantoimitusvelvollisuutta esitetään muutettavaksi. Henkilöt, joita em. järjestelyt koskisivat, ovat ilmoittaneet, että heillä ei ole järjestelyihin huomautettavaa.

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää muuttaa seuraavien viranhaltijoiden virantoimitusvelvollisuutta niin, että osastopäällikkö Ritva Jykelä (vakanssinumero 404102) hoitaa 1.1.2012 alkaen nuorisotoimen palvelujen tarpeiden kartoitukseen ja suunnitteluun, seurantaan ja arviointiin liittyviä tehtäviä. Nuorisolautakunta päättää edelleen, että osastopäällikkö Eeva Roiha (vakanssinumero 364500) vastaa 1.1.2012 alkaen nuorisotoimen ydinpalvelukokonaisuuksien ja palvelutuotantosopimukseen sisältyvien palvelujen toteuttamisesta sekä toimii vastuualueen palvelukokonaisuuksien vastuuhenkilöiden esimiehenä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jykelä, Roiha, Lundgren, Sandvik ja Vakkamaa ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Sihteerinä tämän pykälän osalta toimi Kekkonen.

Jakelu

aoJykelä Ritva
tiedKyttä Maija
aoRoiha Eeva