Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta14324.11.20119

12922-2011 (530)

Aloite iltapäiväkerhomaksujen määrittelemisestä tapauskohtaisesti

Tiivistelmä: -

Nlk § 143

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Sami Tammi on lähettänyt aloitteen nuorisolautakunnalle, jossa hän ehdottaa iltapäiväkerhojen maksujen määrittelemisestä tapauskohtaisesti.

 

Esimerkkinä tästä hän kertoo oman alakoulun toista luokkaa käyvän tyttärensä olevan tällä hetkellä Vimman iltapäivätoiminnassa jokaisena koulupäivänä kokopäiväisesti. Ensi vuoden vaihteesta lähtien on kuitenkin tarkoitus, että tytär osallistuu toimintaan vain joka toinen viikko.

 

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa oli aikaisemmin mahdollisuus valita vaihtoehto, jolloin lapsi voi olla toiminnassa keskimäärin 3 tuntia päivässä ja tällöin maksu oli 60 €. Lautakunta päätti luopua tästä maksusta 1.8.2010 alkaen, koska erilaiset toiminta-ajat olivat hankalia seurata lapsiryhmissä ja palvelun tuottajien mukaan tämä vaikutti oleellisesti heidän taloudelliseen tilanteeseensa.

 

Maksut ovat tällä hetkellä kuuden tunnin toiminta-ajasta 80 €/kk/lapsi ja 1.1.2012 lautakunnan päätöksen mukaan 85 €/kk/lapsi. Elokuun maksu on edelleen 45 €/kk/lapsi. Aamukerhon maksu on 30 €/kk/lapsi ja elokuussa 16€/lapsi/kk. Näihin maksuihin sisältyy välipala, vakuutus ja ohjattu toiminta.

 

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksu on kohtuullinen vertailtaessa koko valtakunnan tasolla hintoja.

 

Esitän, että aloite iltapäiväkerhomaksujen määrittelemisestä tapauskohtaisesti ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää, että aloite iltapäiväkerhomaksujen määrittelemisestä tapauskohtaisesti ei anna aihetta toimenpiteisiin.

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTammi Sami