Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 110 31.08.2011 2

4451-2011 (016)

Toiminnan ja talouden seurantaraportti

Tiivistelmä: -

Nlk § 110

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik:

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2011 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt, että toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan kaksi kertaa. Toteutumisraportit tehdään heinäkuun lopun tilanteen ja talousarviovuoden lopun tilanteen mukaan.

Toiminnan ja talouden seurantaraportti on annettu liitteen mukaisena määräaikaan 22.8. 2011 mennessä.

Toiminnan ja talouden seurantaraportti tulee antaa kaupunginhallituksen käsittelyyn kuuden viikon sisällä raportointikauden päättymisestä ja raporttiin tulee sisällyttää lautakuntien selvitykset sekä kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien niiden johdosta antamat lausunnot, mikäli raportti lautakunnan osalta poikkeaa kaupunginvaltuuston vahvistamasta talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Toiminnan ja talouden seurantaraportti käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 12.9.2011.

Henkilöstöohjelman toteutuminen

Vakinaisten työntekijöiden määrä on kasvanut +1,5 %, ja tilapäisten osuus on vastaavasti vähentynyt -1,6 %. Ulkopuolisilla avustuksilla palkattujen henkilöiden tekemien henkilötyövuosien määrä oli kaikkiaan 9,3 htv, kun se oli 5,5 htv vuonna 2010.

Resurssitoiminnan +5,1 htv:n nousu johtuu aiemmin työllistettyinä olleiden neljän työpajaohjaajaan vakinaistamisesta vuoden 2011 tammi-huhtikuun aikana. Ennen vakinaistamista heidän osuuttaan ei huomioitu työvoimaseurannassa. Nousu johtuu myös ulkopuolisen rahoituksen avulla palkattujen määrän kasvusta. Vuonna 2010 resurssitoiminnassa oli viisi projektirahoituksen turvin palkattua, tänä vuonna heitä on seitsemän.

Aluetoiminnan henkilötyövuodet ovat vähentyneet -0,9 htv oppisopimusopiskelijan siirryttyä sijaiseksi Vimman kahvilaan.

Projektitoiminnassa kymmenen aiemmin määräaikaisena työskennellyttä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaa vakinaistettiin marraskuusta 2010 alkaen. Vakinaistamisen myötä kuuden työntekijän työaika muuttui 91,5 %:sesta sataprosenttiseen työaikaan. Projektitoiminnassa oli tammi-heinäkuussa neljä ulkopuolisella rahoituksella palkattua, vuonna 2010 heitä oli kaksi.

Työvoiman käytön tammi-heinäkuun totetuman (155,8 htv) perusteella henkilöstöasioiden vastuualue on ennustanut kokonaistoteutumaksi 172,7 htv. Koska esim. aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajien ja taidekasvatustoiminnan viime syksyn lukuja nostaneet muutokset sisältyvät jo kuluvan alkuvuoden lukuihin, nuorisotoimen arvio on vähän alhaisempi. Työvoimaseurannan raportissa tammi-heinäkuun muutos on +8,6 htv. Kun otetaan huomioon henkilöstön siirrot, talkoovapaat ja 100 % ulkopuolisella rahoituksella palkatut, on muutos vuoteen 2010 kuitenkin + 3,8 htv. Tällöin ko. muutokset eivät kasvata kaupungin kustannuksia.

Talouden toteutuminen

Talouden nettototeuma on suunnitelman mukainen. Lisämenot katetaan lisätuloilla.

 

Liite1Toiminnan ja talouden seurantaraportti

 

EhdotusNuorisolautakunta päättää antaa yllä olevan selvityksen toiminnan ja talouden toteutumisesta, sekä lähettää sen apulaiskaupunginjohtajalle ja keskushallinnon talousasioihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

selvKeskushallinto, talousasiat
selvKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 110
Liite 1:Toiminnan ja talouden seurantaraportti