Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 108 31.08.2011 1

3071-2011 (016)

Työvoimaseuranta tammi-heinäkuu 2011

Tiivistelmä: -

Nlk § 108

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik:

Työvoimaa kuvaavat luvut tammi-heinäkuussa 2011 osoittavat, että:

Ulkopuolisilla avustuksilla palkattujen henkilöiden tekemien henkilötyövuosien määrä oli kaikkiaan 9,3 htv, kun se oli 5,5 htv vuonna 2010.

 

Liite1 Työvoimaseuranta tammi-heinäkuu 2011

 

Voimavararaportista (erottelee työvoiman tulosalueittain, mutta ei huomioi siirtoja, talkoovapaita eikä ulkopuolisella rahoituksella palkattuja) ilmenee, että resurssitoiminnan htv:t ovat kasvaneet +5,1 htv, projektitoiminnan + 4,4, htv ja aluetoiminnan henkilötyövuodet ovat vähentyneet -0,9 htv.

Resurssitoiminnan +5,1 htv:n nousu johtuu aiemmin työllistettyinä olleiden neljän työpajaohjaajaan vakinaistamisesta vuoden 2011 tammi-huhtikuun aikana. Ennen vakinaistamista heidän osuuttaan ei huomioitu työvoimaseurannassa. Nousu johtuu myös ulkopuolisen rahoituksen avulla palkattujen määrän kasvusta. Vuonna 2010 resurssitoiminnassa oli viisi projektirahoituksen turvin palkattua, tänä vuonna heitä on seitsemän.

Aluetoiminnan henkilötyövuodet ovat vähentyneet -0,9 htv oppisopimusopiskelija siirryttyä sijaiseksi Vimman kahvilaan.

Projektitoiminnassa kymmenen aiemmin määräaikaisena työskennellyttä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaa vakinaistettiin marraskuusta 2010 alkaen. Vakinaistamisen myötä kuuden työntekijän työaika muuttui 91,5 %:sesta sataprosenttiseen työaikaan. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman asiakaspalvelupisteessä oli koko kevääksi palkattu tuntityöntekijä sen sijaan, että olisi solmittu lyhytaikaisia työsopimuksia viime vuoden tapaan. Tuntityöntekijän palkkaaminen oli välttämätöntä asiakaspalvelun hoitamisen kannalta. Tunteja kertyi enemmän kuin v.2010. Nuorisoasiainkeskuksen asiakaspalvelua on kehitetty, ja asiakaspalvelupiste siirtyi toimiston tiloista Puutarhakadulta Vimmaan 15.8. lähtien. Siten Vimman asiakaspalvelupisteessä on nyt kaksi henkilöä. Uudistuksen myötä palveluaika on pidentynyt vastaten Vimman aukioloaikoja. Palvelupisteen sijainti on lisäksi asiakkaille todennäköisesti parempi kuin sijainti toimistossa oli. Projektitoiminnassa oli tammi-heinäkuussa neljä ulkopuolisella rahoituksella palkattua, vuonna 2010 heitä oli kaksi.

 

Oheismateriaali1Voimavararaportti, heinäkuu 2011

 

Työvoimakustannukset ylittävät tavoitteen, mutta ylitystä on toisaalta myös tulopuolella; palkkakuluja katetaan ylläsanotun mukaisesti ulkopuolisella rahoituksella. Taidekasvatustoiminta ei ollut talousarvion valmisteluvaiheessa nuorisotoimen pohjissa. Tulot kattavat ohjaajien palkkakulut.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee asian tiedoksi

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 108
Liite 1:Työvoimaseuranta tammi-heinäkuu 2011