Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 111 31.08.2011 10

9433-2011 (061, 532)

Seikkailupuiston käyttöomaisuuden hankinta vuodelle 2011

Tiivistelmä: -

Nlk § 111

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Luovan toiminnan välineisiin ja kalusteisiin on käyttöomaisuusinvestoinneissa varattu tälle vuodelle määrärahaa yhteensä 34.390 €. Investointeihin on saatu valtionapua.

 

Seikkailupuiston Timantti monitoimitila tarvitsee esitystekniikkaan liittyviä hankintoja. Tarvittavat hankinnat jakautuvat neljään ryhmään: 1.kiinnitysmekaniikka, 2.valotekniikka, 3. kaapelit ja 4.audiotekniikka.

 

Audiotekniikan osalta vanha kalusto menee käyttökieltoon tämän vuoden vaihteessa, koska langattomien mikrofonien taajuuskaistat siirtyvät kaupalliseen käyttöön. Muun tekniikan osalta hankittavat laitteet ovat tarpeista lähtevää parannusta ja laajennusta teknisiin valmiuksiin.

 

Kysymyksessä on ns. pienhankinta, joka ei ole Hankintalain piirissä.

 

Kansalliset kynnysarvot ovat tavarahankinnoissa 30.000 €. Kansallisen kynnysarvon alle jäävistä hankinnoista ei ole velvollisuutta tehdä hankintailmoitusta, eikä niissä ole valitusoikeutta markkinaoikeuteen. Pääsääntönä on, että kansallisen kynnysarvon alittavat hankinnatkin kilpailutetaan pyytämällä tarjoukset vähintään kolmelta toimittajalta.

 

Hankintaa on valmisteltu yhteistyössä kaupungin Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

 

Tarjoukset on pyydetty kolmelta toimittajalta: Studiotec, Starlike ja Hedcom. Mikään näistä paikoista ei ole kaupungin hankintapaikka, koska näille tarvikkeille ei ole kilpailutettua hankintapaikkaa. Kyseessä olevat tarvikkeet ovat erikoistuotteita.

 

Hedcom oli näistä ainoa, joka tarjosi kaikkia Seikkailupuiston tarvitsemia tuotteita. Muut tarjoukset jäivät puutteellisiksi, joten tarjouksissa ei ollut kaikkia tarvitsemiamme laitteita. Puutteellisten tarjousten takia tarjoukset eivät ole vertailukelpoisia.

 

Aikaisemman toimituksen ja laitteiston korvaaminen tehdään yleensä alkuperäisen toimittajan kanssa.

 

Timanttiin on hankittu Hedcomilta aikaisempi tekniikka toiminnan alkaessa ja kun hankimme kaikki tarvikkeet samalta toimittajalta, takaamme laitteiden teknisen yhteensopivuuden.

 

Esitän, että hankimme Hedcomilta liitteiden mukaiset esitystekniikkaan liittyvät hankinnat seuraavasti:

 

Kiinnitysmekaniikka tarvikkeineen yhteensä 3.178 € (alv 0 %).

Valotekniikka lisätarvikkeineen 9.230 € (alv 0 %)

Kaapelit 646 € (alv 0 %)

Audiotekniikka yhteensä 11.699 € (alv 0 %)

 

Kaikki laite- ja tarvikekokonaisuudet yhteensä 24.753 € (alv 0 %).

 

Oheismateriaali1               Hedcomin tarjous

 

Määrärahaa jää tämän jälkeen käytettäväksi 9637 €, jolla hankitaan kaupungin hankintapaikka Iskusta rivikytkettäviä Signum 3111 tuoleja istuinpehmusteella 74 kappaletta Helmitelttaan. Lain mukaiset paloturvallisuusmääräykset kehottavat yleisötilaisuuksissa käytettävän yhteen kytkettäviä tuoleja.

 

Hinnat ilmoitetaan aina ilman arvonlisäveroa.

 

Oheismateriaali2               Iskun Tarjous

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösNuorisolautakunta päättää, että Seikkailupuistoon hankitaan edellä esitetyn mukaisesti esitystekniikkaa yhteishintaan 24.753 € Hedcomilta ja Helmitelttaan rivikytkettäviä tuoleja 74 kpl Iskusta hintaan 9637 €. Hankinnat maksetaan tililtä 100290.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn hankintaoikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTarjouksen tekijät
tiedForsman Jarkko
tiedParkkari Topi