Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 92 14.06.2011 15

3071-2011 (016)

Työvoimaseuranta tammi-huhtikuu 2011

Tiivistelmä: -

Nlk § 92

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik:

 

Tammi-huhtikuun työvoimatilaston mukaan nuorisoasiainkeskuksen henkilötyövuodet ovat kasvaneet (muutokset huomioiden) 5,4 henkilötyövuotta viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Määrä on kuitenkin laskenut tammi-helmikuun ja tammi-maaliskuun seurannoista, jolloin muutos oli 6,7 htv.

Nuorisoasiainkeskukseen ei ole tullut uusia tehtäviä, joita varten olisi palkattu lisätyövoimaa, vaan muutos johtuu seuraavista syistä:

-          Kymmenen aiemmin määräaikaisena työskennellyttä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaa vakinaistettiin marraskuusta 2010 alkaen. Vakinaistamisen myötä kuuden työaika muuttui 91,5 %:sesta sataprosenttiseen työaikaan.

-          Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman asiakaspalvelupisteessä on työskennellyt koko kevääksi palkattu tuntityöntekijä sen sijaan että olisi solmittu lyhytaikaisia työsopimuksia viime vuoden tapaan. Tunteja on kertynyt enemmän kuin v.2010. – Tuntityöntekijän palkkaaminen on ollut välttämätöntä asiakaspalvelun hoitamisen kannalta.

-          Alkuvuodesta (1.1.–16.3.2011) yhteisötaiteilijan palkkakulut katettiin 80 %:sesti ulkopuolisella rahoituksella, joten hänen työpanoksensa (tilapäinen, määräaikainen, projektiluonteinen työ) näkyi työvoimatilastossa. Palkkarahoitus muuttui sen jälkeen 100 %:sesti ulkopuolisella rahoituksella katetuksi.

-          Neljä nuorten työpajojen ohjaajaa on vakinaistettu kuluvan vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Aiemmin työpajaohjaajat ovat olleet työllistettyjä, jolloin heidän osuuttansa ei ole huomioitu työvoimatilastoissa.

Ulkopuolisella rahoituksella 100 %:sesti palkattujen osuus on kasvanut 3,8 htv viime vuodesta, ollen tammi-huhtikuussa 8,8 htv.

 

Liite 1Työvoimaseuranta tammi-huhtikuu 2011

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 92
Liite 1:Työvoimaseuranta 2011 tammi- huhtikuu