Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 66 28.04.2011 14

759-2011 (539)

Ilmoitusasiat

Tiivistelmä: -

Nlk § 66

Nlk 24.3.2011 § 43

 

Nuorisolain muutoksen edellyttämät toimenpiteet. Nlk 24.3.2011 § 43 päätti esittää Kaupungin hallitukselle, että nuorisolain mukaisen etsivän nuorisotyön toimeenpanosta vastaavaksi viranhaltijaksi nimetään Ritva Jykelä.

Kh on 11.4.2011 § 182 päättänyt Nlk:n esityksestä seuraavaa:

Kaupunginhallitus päätti merkitä nuorisolautakunnan esityksen nuorisolain muutoksista tiedoksi ja vahvistaa nuorisolautakunnan esityksen nuorisotyön toimeenpanosta vastaavan viranhaltijan nimeämisestä. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että nuorisolautakunnan tulee jatkossa päättää vastaavan etsivän nuorisotyön viranhaltijaa koskevat nimitykset toimivaltaansa kuuluvana asiana. Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Käyttäjän tietosuoja- ja tietoturvaohjeen toteutus

 

Kaupunginhallitus on päättänyt kaupungin tietoturvan hallintajärjestelmästä ja tietoturvan organisoinnista 14.4.2008 § 220.

Hallintajärjestelmän käyttöönotto tapahtuu hallintokunnittain siten, että aikataulun mukaisesti kaikki kaupungin yksiköt ovat sen piirissä 31.12.2011.

Tähän järjestelmään liittyy kaikkia kaupungin tietojärjestelmiä käyttäviä henkilöitä koskeva käyttäjän tietoturva- ja tietosuojaohje (entinen käyttäjäsitoumus).

Tämän ohjeen avulla varmistetaan riittävä tietoturvan tietous yksilötasolla. Samalla tuetaan esimiehiä riittävän tietoturva- ja tietosuojatietämyksen antamisesta tietojärjestelmiä käyttäville.

 

Tehdyn kyselyn (tammikuu 2011) perusteella käyttäjän tietosuoja- ja tietoturvaohjeen käyttö ei ole edennyt toivotulla tavalla.

 

On erityisen tärkeää, että ne yksiköt, joissa tietoturvan hallintajärjestelmä on jo otettu käyttöön, huolehtivat, että niin vanhat kuin uudet tietojärjestelmien käyttäjät allekirjoittavat käyttäjän tietosuoja- ja tietoturvaohjeen (osoitukseksi siitä, että ovat saaneet ohjeen tiedoksi).

Tietoturvan hallintajärjestelmän käyttöönoton yhteydessä uusissa yksiköissä on myös huolehdittava kattavasti käyttäjän tietosuoja- ja tietoturvaohjeen käyttöönotosta välittömästi.

 

Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

 

Kaupunginhallitus 11.4.2011 § 181; kh päätti, ettei se ota pöytä- tai päätöspöytäkirjoja käsiteltäväkseen. Nuorisolautakunta 24.3.2011.

 

Talousseminaari

 

Nuorisolautakunnan talousseminaari 10.5.2011 pidetään Naantalin Kylpylässä klo 8:45 – 17:00, jonka jälkeen on mahdollisuus kylpyläosaston palveluihin.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä asiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin

Lisäksi sovittiin 26.5.2011 oleva kokous pitää nuorisotoimen omissa tiloissa Puutarhakatu 14. Kokouksen jälkeen halukkailla on mahdollisuus lähteä tutustumaan nuorisoleirialue Ahtelaan.