Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 12 25.01.2011 12

718-2011 (010, 041)

Nuorisotoimen käyttösuunnitelma 2011

Tiivistelmä: -

Nlk § 12

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Kaupunginhallituksen 7.12.2010 § 621 päätös kaupunginvaltuuston päättämän vuoden 2011 talousarvion ja vuosien 2012 – 2014 taloussuunnitelman täytäntöönpanosta sisältää liitteen, jossa annetaan lautakunnille ohje käyttösuunnitelmien ja määrärahajakojen tarkistamisesta vastaamaan kaupunginvaltuuston päätöksiä.

 

Ohjeen mukaan lautakunnan tulee määritellä millaiset muutokset sen käyttöön osoitetun määrärahan sisällä edellyttävät lautakunnan hyväksymisen etukäteen sekä valvoa tämän päätöksen noudattamista.

 

Käyttösuunnitelma perustuu kaupunginvaltuuston vahvistamaan vuoden 2011 talousarvioon ja vuosien 2012 – 2014 taloussuunnitelmaan, johon sisältyvät tavoitteet arviointikriteereineen ja tavoitetasoineen vuodelle 2011 sekä muut kaupunginvaltuuston sitoviksi hyväksymät tekstit ja/tai tekstinlisäykset. Kaupunginvaltuusto haluaa ohjata lautakuntien määrärahojen käyttöä ja lautakunnan palvelutoimintaan liittyvää valmistelua. Käyttösuunnitelmassa toimielimet asettavat seuraavan tason yksiköille valtuuston hyväksymiä tavoitteita tarkentavat tavoitteet sekä jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille (käyttötalousosa) ja kohteille (investointiosa). Tulosyksiköille tulee osoittaa kokonaismäärärahat ja – tuloarviot, joiden mukaan niiden tulee toimia ja joiden kertymisestä ne vastaavat sekä tehtävät, joista niiden tulee suoriutua käytössään olevilla resursseilla mahdollisimman tuloksellisesti ja taloudellisesti kaupungin kokonaistaloudellinen tilanne huomioon ottaen. Käyttösuunnitelman pohjana tulee olla kaupunginvaltuuston hyväksymät päätökset toimielimelle ja ryhmien välisestä sopimuksesta ja laadituista ohjelmista johdetut lautakunnan omat tavoitteet.

 

Käyttösuunnitelman, nuorisotoimessa toimintasuunnitelma, sisällys on seuraava:

Vuosikalenteri 2011

Koulutussuunnitelma vuodelle 2011

Yhteistoimintajärjestelmä ja yhteistoimintaelimet vuosille 2010 – 2014

Viestintä- ja markkinointisuunnitelma

Kotouttamisohjelma vuodelle 2011

Nuorisotoimen organisaatio

Nuorisotoimenjohtajan ja osastopäälliköiden varahenkilöt

Nuorisolautakunnan talousarvio

Nuorisotoimen palvelukokonaisuudet, tulosyksiköiden vastuuhenkilöt, menomäärärahat ja tuloarviot sekä tuotekortit

Liitteinä tilikarttavertailu 2010–2011 ja käyttöomaisuusmäärärahat vuosille 2011 – 2014

 

Muutoksia

 

Vuoden 2011 alussa nuorisotoimessa on 15 vakanssia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Uusia vakansseja on työpajatoiminnassa (4 työpajaohjaajaa/resurssitoiminnan tulosalue), aamu- ja iltapäivätoiminnassa (10 ohjaajaa/projektitoiminnan tulosalue) ja kulttuuriseen nuorisotyöhön (1 siivooja käsityöneuvonta/projektitoiminnan tulosalue).

 

Henkilökunnan työkyvyn ylläpitämiseksi jaetaan ns. Tyky – setelit (käyvät sekä kulttuuri- että liikuntapalveluihin). Niiden määrä on nostettu kahdestakymmenestä neljäänkymmeneen, jolloin kustannukset vuodessa ovat 200 euroa/työntekijä.

Liite1Toimintasuunnitelma (käyttösuunnitelma) 2011-ehdotus (erillinen nide)

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä liitteen mukaisen käyttösuunnitelman vuodelle 2011,sekä että vuositasolla yli 20 000 euron muutokset, kuten uuden palvelun aloittaminen ja nykyisen lopettaminen vaativat etukäteen nuorisolautakunnan päätöksen.

 

PäätösNuorisolautakunta päätti hyväksyä keskustelun perusteella tehdyin muutoksin toimintasuunnitelman vuodelle 2011.

Jakelu

tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 12
Liite 1:Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 liite