Esitys määräaikaisen nuorisotyöntekijän vakanssin perustamisesta

Lausunto nuorisoasiainkeskuksen esitykseen määräaikaisen nuorisotyöntekijän vakanssin perustamisesta

Nuorisolautakunta on esittänyt nuorten työpajojen henkilöstön vakinaistamista vuoden 2011 talousarvioon opetusministeriön päättämien Nuorten työpajatoiminnan perusteiden ja suositusten (Opetusministeriö Dnro 17/600/2006) mukaisesti (Nlk 29.4.2010 § 45). Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti (Kh 21.6.2010 § 369) vuonna 2010 neljän työpajaohjaajan palkkakustannukset maksetaan sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimista työllisyysmäärärahoista ja työpajatoiminnan vakinaistaminen sekä siihen liittyvät toimenpiteet valmistellaan vuoden 2011 talousarvion valmistelun yhteydessä.  Tähän liittyen nuorisoasiainkeskus esittää kahden vuoden määräaikaisen nuorisotyöntekijän vakanssin perustamista 1.1.2011 alkaen. Nuorisoasiainkeskus on pyytänyt vakanssiesitykseen peruspalvelujohtajan lausuntoa.

Nuorten työllistymistä tukevaa toimintaa on Turun kaupungilla sosiaali- ja terveystoimen työelämäkuntoutuksessa, joka vastaa kaupungin työllistämistoiminnasta ja työllisyysmäärärahan hallinnoinnista, nuorisotoimessa Ohjaamossa ja nuorten työpajoilla sekä opintoja tukevana Turun ammatti-instituutissa. Työelämäkuntoutus ja nuorisoasiainkeskus ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja työllisyysmäärärahaa on osoitettu pajatyöntekijöiden palkkaukseen.

Nuorisotyöttömyys on Turussa lisääntynyt nopeasti. Tässä tilanteessa on erityisen tärkeää käyttää kaupungin käytettävissä olevia resursseja mahdollisimman tehokkaasti, jotta toiminnasta hyötyisi mahdollisimman moni nuori. Nuorisotoimen pajoilla asiakasmäärää tulisi voida merkittävästi kasvattaa. Mikäli tämä mahdollistuu henkilöstölisäyksellä, sosiaali- ja terveystoimella ei ole siihen huomautettavaa. Päällekkäisen työn välttämiseksi yhteistyön työelämäkuntoutuksen ja nuorten työpajojen välillä on oltava saumatonta ja asiakasrajausten selkeitä. Mikäli asiakasmäärän kasvu toteutuu, sosiaali- ja terveystoimi ei näe estettä työllisyysmäärärahan käyttämiselle määräaikaisen nuorisotyöntekijän palkkaamiseen.

8.9.2010 

Riitta Liuksa