Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto2128.05.20245

1564-2024 (00 01 02, 04.03)

Rasismin vastainen tapahtuma Turun päivän yhteydessä

Tiivistelmä: -

Monikune § 21

Palvelujohtaja Mika Helva:

Monikulttuurisuusneuvosto on vuosittain ollut mukana järjestämässä Turun päivän yhteydessä antirasistista tapahtumaa.

Edellisessä kokouksessa työryhmä Hannaneh Mahmoudian, Heidi Tuohisuo, Shahin Ahmad ja Amro el-Khatib esittelivät suunnitelmansa Monikulttuurisen ja antirasistisen koko perheen tapahtuman järjestämisestä Turun päivänä sunnuntaina 15.9.2024 Kupittaan puiston alueella.

Tapahtuman työnimenä on Jokainen erilainen – jokainen samanarvoinen (All different – All Equal).

Kävimme edellisessä kokouksessa läpi sen hetkistä suunnitelmaa ja budjettia. Samalla sovimme, että asian käsittelyä jatketaan tässä kokouksessa. Työryhmä esittelee tapahtuman tämänhetkisen tilanteen, päivitetyn budjetin ja mahdolliset sponsorit.

Ehdotus​Monikulttuurisuusneuvosto merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Keskusteltiin tapahtuman järjestämisestä ja sen toteuttamisesta aiheutuvista kustannuksista. Mika Helva totesi, että laskuja saa koitua enintään 5​ 000 eurolla.

Turun kaupungilla käytössä olevalla Webropol-järjestelmällä haetaan tapahtumaan eri järjestöjä/yhteisöjä ”ständeille” järjestämään toiminnallista, omaperäistä, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta, uutta ja interaktiivista tekemistä.

Työryhmä lähettää neuvoston jäsenille sähköpostilla nähtäväksi ja kommentoitavaksi valmiin Webropol-hakemuksen.

Työryhmä ​(Hannaneh Mahmoudian, Heidi Tuohisuo, Shahin Ahmad ja Amro el-Khatib) puoltaa Jokainen erilainen – jokainen samanarvoinen (All different – All Equal) -tapahtuman järjestämistä.