Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto1503.04.20247

2439-2024 (00 01 05)

ICC Index raporttiluonnoksen toimenpide-ehdotukset

Tiivistelmä: -

Monikune § 15

Palvelujohtaja Mika Helva:

​Turku on mukana BIIAF-hankkeessa yhtenä Suomen pilottikaupungeista. Tarkoitus tässä on laatia ICC Index, joka kertoo Turun kotoutumisen tuen ja hyvien väestösuhteiden tilasta. Tuija Väyrynen esittelee liitteenä olevat toimenpide-ehdotukset. Liite on tekoälyn kääntämä kooste raportin LUONNOKSEN toimenpiteistä, koska sitä ei ole vielä lopullisesti julkistettu EU:n taholta. Monikulttuurisuusneuvosto käy näistä keskustelun.

Liite 3ICC Indexin toimenpide-ehdotukset​

Ehdotus​Monikulttuurisuusneuvosto merkitsee asian tiedokseen.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

​Tuija Väyrynen esitteli liitteenä olevan luonnoksen toimenpide-ehdotuksista ja kertoi, että raportin läpikäymiseen kasataan tässä kevään aikana vielä 4-8 hengen tiimi käymään raporttia läpi, sitten kun se on julkistettu. Tarkoituksena on kartoittaa yhtäläisyyksiä meidän koto-ohjelmaan ja MoniSuomi/Stiglitz-työhön ja katsoa, että mitkä kaikki ovat linjassa keskenään ja mitkä erillisiä jne.

​Elo-lokakuun aikana täytyy sitten pohtia, miten näitä raportissa mainittuja kehittämiskohteita voitaisiin integroida Turun kaupungin strategiseen työhön ja sitä kautta käytännön toimenpiteiksi.

Sovittiin, että palataan asiaan syksyn kokouksessa, kun on jotain valmiimpaa keskustelun pohjaksi.


Liitteet:

Monikune § 15
Liite 3:ICC Indexin toimenpide-ehdotukset