Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto1203.04.20244

1562-2024 (00 01 02)

Vuoden 2024 Monikulttuurisen ja antirasistisen teon palkinnon saaja

Tiivistelmä: -

Monikune § 12

Palvelujohtaja Mika Helva:

​Monikulttuurisuusneuvoston tulee päättää vuoden 2024 monikulttuurisen ja antirasistisen teon palkinnon saajasta.

Edellisessä kokouksessa sovimme, että tähän kokoukseen valmistellaan ja kokouksessa esitellään Webropol-kysely, jonka kampanja-aika olisi 1.8.-30.9.2024.​ Kysely on liitteenä.

​Kampanjasta käytiin edellisessä kokouksessa pitkä keskustelu ja sovittiin, että tämän vuoden valinta kohdistuisi yritykseen/yhdistykseen ja painopisteenä/kriteerinä olisi ensisijaisesti työllisyysvaikuttaminen. Lisäksi sovittiin, että kyselyyn tulisi ehdotuksen lisäksi kirjoittaa teosta konkreettinen perustelu, joka olisi merkkimäärältään rajoitettu.

​Lisäksi sovittiin, että vuoden 2024 Monikulttuurisen ja antirasistisen teon saaja julistetaan ja palkitaan monikulttuurisen itsenäisyyspäivän yhteydessä joulukuussa 2024.

Liite 1Webropol-kysely_Vuoden 2024 monikulttuurisen ja antirasistisen teon palkinto​​

Ehdotus​Monikulttuurisuusneuvosto merkitsee asian tiedokseen.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

​Käytiin vielä keskustelua kampanjasta ja valinnan kohdistamisesta, mutta todettiin, että edetään edellisessä kokouksessa sovitulla tavalla. Lisäksi sovittiin, että Webropol-kysely korjataan sen mukaiseksi eli vuoden 2024 palkinnon saajaksi halutaan valita yritys tai yhdistys, joka on tehnyt merkittävän teon edistääkseen muunkielisten turkulaisten työllistymistä. Sovittiin myös, että tässä vaiheessa ei lisätä verkkosivuille tilaisuutta missä palkinto jaetaan, koska Monikulttuurisen itsenäisyyspäivän järjestäjä ei ole vielä päättänyt palkinnon saajan palkitsemisesta ko. juhlassa. Ilmoitetaan, että tämän vuoden palkinto tullaan jakamaan joulukuussa 2024 ja lisätään tieto verkkosivuille myöhemmin, kun on saatu tieto, että palkinto voidaan jakaa Monikulttuurisen itsenäisyyspäivän juhlan yhteydessä.

Webropol-kyselyyn kohtaan ehdota palkinnon saajaa tulisi tekstistä poistaa kohta taholle ja korvata se yritykselle tai yhdistykselle. Pakollisena tietona pitäisi lomakkeella olla palkinnon ehdottajan nimi, palkinnon ehdottajan sähköpostiosoite, palkinnon saajan nimi ja perustelut (maksimi 200 merkkiä). Palkinnon saajan sähköpostiosoite tulisi muuttaa muotoon palkinnon saajan yhteystieto, jos tiedossa ja tämä kohta pitäisi olla vapaaehtoinen.

​Helinä Taimilla on Webropol-tunnukset, joka tekee koosteen ehdotuksista kampanja-ajan jälkeen.


Liitteet:

Monikune § 12
Liite 1:Webropol-kysely_Vuoden 2024 monikulttuurisen ja antirasistisen teon palkinto