Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto1303.04.20245

1564-2024 (00 01 02, 04.03)

Rasismin vastainen tapahtuma Turun päivän yhteydessä

Tiivistelmä: -

Monikune § 13

Palvelujohtaja Mika Helva:

​Monikulttuurisuusneuvosto on vuosittain ollut mukana järjestämässä Turun päivän yhteydessä antirasistista tapahtumaa.

​Edellisessä kokouksessa sovittiin, että osallistutaan antirasistisen tapahtuman järjestämiseen Turun päivän yhteydessä 15.9.2024, mutta ehdotettiin myös, että aiempien vuosien jalkapalloturnauksen tilalle/lisäksi voitaisiin miettiä jotain muutakin urheilua, musiikkia tmv.

​Lisäksi sovittiin, että työryhmä esittelee tässä kokouksessa ehdotuksensa ja budjetin eri tapahtumille, jolloin voidaan ehdottaa mitä tapahtumaa tullaan rahoittamaan Turun kaupungin monikulttuurisuusmäärärahoista.

Ehdotus​Monikulttuurisuusneuvosto merkitsee asian tiedokseen.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

​Hannaneh Mahmoudian ja Heidi Tuohisuo kertoivat, että heidän lisäkseen työryhmään olivat ilmoittautuneet Shahin Ahmad ja Amro el-Khatib. He esittelivät suunnitelmansa Monikulttuurisen ja antirasistisen koko perheen tapahtuman järjestämiseksi Turun päivänä sunnuntaina 15.9.2024.

​Tapahtuman työnimenä on Jokainen erilainen – jokainen samanarvoinen (All different – All Equal).

​Paikkana on suunnitelman mukaan Kupittaan puistosta Uudenmaantiehen, Kupittaankatuun, Kupittaankujaan, Kupittaan urheiluhalliin ja Pallokentäntiehen rajautuvalla alueella sopivia toimintapisteitä, Kupittaan urheiluhalli ja Kupittaan Paviljonki sekä yhteistyö Seikkailupuiston kanssa. Paikat varmistuvat myöhemmin. Osa tapahtumasta on sisätiloissa, osa ulkotiloissa.

Tapahtuman ohjelma tullaan järjestämään vapaaehtoispohjalta yhteistyössä erilaisten Turun kaupungin yksikköjen, kansalaisjärjestöjen ja eri-ikäisten yksityishenkilöiden kanssa. Painopiste tapahtuman teeman lisäksi on paikallisuus. Mukaan ovat alustavasti jo lupautuneet mm. HangFlow, NMKY:n Yökoris, Turun Rytmiklubi ry ja Turku Rock Academy. Ohjelmassa on leikkimielistä liikuntaa, musiikkia, itse toteutettava tivolialue, työpajoja ja sään salliessa piknikhenkistä yhdessäoloa kaikenikäisille.

​Tapahtuman kesto on noin neljä tuntia.

Tämänhetkinen budjetti on noin 4.600,00 euroa. Sovittiin, että tapahtuman järjestämistä jatketaan ja mietitään rahoituksen osuutta. Yritetään saada mahdollisia sponsoreita rahoittamaan osaa kuluista. Kaupungin monikulttuurisuusmäärärahasta voitaisiin puoltaa tapahtuman järjestämiseksi noin 2.000,00 euroa.

​Asian käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa.