Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto429.02.20244

1562-2024 (00 01 02)

Vuoden 2024 Monikulttuurisen ja antirasistisen teon palkinnon saaja

Tiivistelmä: -

Monikune § 4

Palvelujohtaja Mika Helva:

Monikulttuurisuusneuvoston tulee päättää vuoden 2024 monikulttuurisen palkinnon saajasta. Tätä varten tarvitaan kampanja ideoiden etsimiseen. Sovitaan tästä kampanjasta.

Ehdotus​Monikulttuurisuusneuvosto päättää kampanjasta.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

Alkuun sihteeri Mia Ylinen kertoi korjanneensa pöytäkirjan 4/2023, johon oli virheellisesti kirjattu, että Monikulttuurisuusneuvosto valitsi vuoden 2024 monikulttuurinen ja antirasistinen teon saajaksi Varissuon tyttöjentalon. Korjaus tehtiin vuosilukuun eli kyseessä oli silloin vuoden 2023 valinta.

​Vuoden 2023 valinnan yhteydessä oli käyty keskustelua siitä, että henkilöt ja taustajärjestöt, jotka ovat mukana monikulttuurisuusneuvostossa eivät voi saada ko. palkintoa. Pelkkä rivijäsenyys ei vaikuta taustajärjestön valintaan, mutta esim. toiminnanjohtaja on jäävi saamaan taustajärjestölleen ko. palkinnon. Myös tällä kertaa asiasta oltiin yksimielisiä.

​Sovittiin, että jatkossa tehtäisiin valinta niin, että joka toinen vuosi valittaisiin yritys/yhdistys ja joka toinen vuosi henkilö.

​Kampanjasta käytiin pitkä keskustelu ja sovittiin, että tämän vuoden valinta kohdistuisi yritykseen/yhdistykseen ja painopisteenä/kriteerinä olisi ensisijaisesti työllisyysvaikuttaminen. Lisäksi sovittiin, että kyselyyn tulisi ehdotuksen lisäksi kirjoittaa teosta konkreettinen perustelu, joka olisi merkkimäärältään rajoitettu.

​Sovittiin, että seuraavaan kokoukseen valmistellaan ja kokouksessa esitellään Webropol-kysely, jonka kampanja-aika olisi 1.8.-30.9.2024.

​Lisäksi sovittiin, että vuoden 2024 Monikulttuurisen ja antirasistisen teon saaja julistetaan ja palkitaan monikulttuurisen itsenäisyyspäivän yhteydessä joulukuussa 2024.