Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto3313.10.20225

11752-2022 (07 02 01)

Monikielinen radio-ohjelmasarja

Tiivistelmä: -

Monikune § 33

Palvelujohtaja Mika Helva:

Heidi Tuohisuo on ilmoittanut, että hänellä olisi mahdollisuus tehdä Radio Robin Hoodille ohjelmasarja, jossa voitaisiin haastatella monikulttuurisuusneuvoston jäseniä. Ideana olisi käsitellä monikulttuurisuuteen ja rasisminvastaiseen toimintaan liittyviä aiheita. Ohjelmat voisivat olla noin 30 tai 60 minuutin pituisia, ja ne toteutettaisiin mieluiten osana monikielistä ohjelmistoa.

Käytännössä toiveena olisi siis se, että haastateltavat käyttäisivät suomen kielen lisäksi omaa äidinkieltään tai muita omaksi kokemiaan kieliä. Ohjelmat esitettäisiin Radio Robin Hoodin omalla kanavalla (91,5 MHz) perinteisen Monikulttuurisen maanantain ohjelmistossa (+ uusinnat). Lisäksi ne voidaan julkaista myöskin podcasteina, joita voi vapaasti jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Alustavasti ajatuksena voisi olla se, että jonkinlaisen johdantojakson jälkeen jokainen monikulttuurisuusneuvoston jäsen tulisi vuorollaan haastateltavaksi, jos haluaa. Projekti perustuisi vapaaehtoisuuteen ja saisi muotoutua itsensä näköiseksi projektin edetessä.

EhdotusMonikulttuurisuusneuvosto merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Sovittiin, että ne, jotka ovat halukkaita haastateltaviksi voivat olla suoraan yhteydessä sähköpostitse Heidi Tuohisuohon.