Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto2708.09.20227

10084-2022 (00 00 01)

Monikulttuurisuusneuvoston edustus hyvinvointialueen monikulttuurisuusneuvostossa

Tiivistelmä: -

Monikune § 27

Palvelujohtaja Mika Helva:

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15.8.2022 § 342 prosessin, kuinka hyvinvointialueen vaikuttajatoimielinten jäsenet Turun kaupungin osalta valitaan. Päätöksessä on ohjeistettu, millaisia henkilöitä maakunnallisiin ryhmiin halutaan mukaan. Päätös löytyy Esityslistat/pöytäkirjat (turku.fi) -sivuston kautta: Kh 15.8.2022 § 342.

Ohje:

-       Kustakin vaikuttajaryhmästä kiinnostuksensa maakunnallisiin ryhmiin ilmoittavat kaikki ne henkilöt, jotka kokevat, että heillä on intoa, kiinnostusta ja aikaa lähteä mukaan. He voivat olla sekä järjestö- että luottamushlöitä.

-       Kaikki saavat ilmoittautua mukaan. Kukaan ei saa estää muita asettumasta ehdolle.

-       Suositellaan järjestettävän suljettu lippuäänestys. Sihteeri/esittelijä on tässä puolueettomana hyvä toteuttaja, joka valvoo, että äänestys suoritetaan asianmukaisesti.

-       Eniten ääniä saanut valitaan varsinaiseksi jäseneksi ja toiseksi eniten ääniä saanut valitaan varajäseniksi.

-       Jos äänet menevät tasan, järjestetään uusi äänestys näiden henkilöiden välillä.

-       Valituksi voi siis tulla minkälainen vaan kombo järjestö- ja luottamushlöiden välillä. Nyt siis nimetään henkilöt riippumatta siitä, edustavatko he neuvostossa luottamushlöitä tai järjestöjä.

Jokainen ryhmä hoitaa asian parhaaksi katsomallaan tavalla. Ehdolle voivat asettua sekä varsinaiset että varat.

Asiaan on tehty Webropol-kysely, jota voi myös käyttää. Se sallii vain yhden kerran vastaamisen. Kyselyyn vastataan tämän linkin kautta: Hyvinvointialueen vaikuttajatoimielimet (ollut Webropol-kyselylomake).

Turun kaupunki ilmoittaa kaikkien ryhmien jäsenten ja varajäsenten yhteystiedot kootusti hyvinvointialueelle 15.10.2022 mennessä. Vaikuttamistoimielinten asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää hyvinvointialueen aluehallitus. Se valitsee vanhus-, vammais- ja monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Vaikuttamistoimielimet aloittavat toimintansa 1.1.2023 alkaen. Vaikuttamistoimielimille järjestetään syksyn 2022 aikana orientaatiotilaisuus työskentelyn käynnistymisen tueksi myöhemmin vahvistettavana ajankohtana.

EhdotusTurun kaupungin monikulttuurisuusneuvosto valitsee keskuudestaan yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen monikulttuurisuusneuvostoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Sovittiin, että sihteeri lähettää vielä Webropol-kyselyn linkin kaikille jäsenille ja varajäsenille, jotta kaikilla on mahdollisuus esittää kiinnostuksensa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen monikulttuurisuusneuvostoon. Sovittiin, että kyselyyn tulee vastata 30.9.2022 mennessä ja monikulttuurisuusneuvosto valitsee seuraavassa kokouksessaan 13.10.2022 kiinnostuksensa osoittaneista jäsenen ja varajäsenen V-S hyvinvointialueen monikulttuurisuusneuvostoon.