Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto1110.03.20224

12627-2021 (00 00 01, 00 01 01, 00 01 02)

Monikulttuurisuusneuvoston toiminta kaudella 2022-2023

Tiivistelmä: -

Monikune § 11

Palvelujohtaja Mika Helva:

Monikulttuurisuusneuvo päätti viime kokouksessa, että tämä asia palautetaan uuteen valmisteluun.

Monikulttuurisuusneuvosto käsitteli toimintaa 24.2.2022 järjestetyssä seminaarissa, johon oli kutsuttu sekä Monikulttuurisuusneuvoston jäsenet että varajäsenet.

Seminaarissa maahanmuuttotyön koordinaattori Sari Kanervo esitteli kyselyalustan, johon hän oli lisännyt tehtävät ja seminaarissa oli kaikkien mahdollista vastata ohjelman kautta tehtävien uudistamiseen liittyviin kysymyksiin ja tehdä omia ehdotuksia uusiksi tehtäviksi.

Käytettävä ohjelma ei kuitenkaan toiminut seminaarin loppuun asti, joten päätettiin, että annetaan kaikille vielä mahdollisuus vastata näihin kysymyksiin sähköpostitse 6.3.2022 mennessä. Näistä kaikista saaduista vastauksista laadittiin yhteenveto, joka on tämän esityslistan liitteenä.    

Liite 1Yhteenveto tulevan toiminnan pohjaksi

Seminaarissa todettiin, että saimme jo silloin hyviä ehdotuksia. Osa tehtävistä kuuluu kaupungin muiden toimijoiden vastuulle, että osa niistä voidaan kirjata valmisteilla olevaan kotouttamisohjelmaan.

EhdotusMonikulttuurisuusneuvosto hyväksyy yhteenvedon tulevan toimintansa pohjaksi siten, että valmistelusta nostetaan asioita sen kokouksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Sovittiin, että jatkossa jäsenet voivat kokouksissa esittää yhteenvedosta 2–3 kohtaa, jotka halutaan ottaa käsiteltäviksi seuraaviin kokouksiin ja tarpeen mukaan kutsua asiantuntija mukaan kokouksiin kertomaan ko. asiasta.

Seuraavaan kokoukseen ehdotettiin aiheiksi 1. Lasten monikielinen kirjasto ja 2. Kotouttaminen, josta osana valmisteilla olevaan kotouttamisohjelmaan kirjattavat tehtävät. Sovimme, että tiedustelemme mahdollisuutta pitää seuraava kokous Turun pääkirjastossa ja heiltä asian tuntevan edustajan osallistumista kokoukseen kertomaan kirjaston monikielisistä palveluista.


Liitteet:

Monikune § 11
Liite 1:Yhteenveto tulevan toiminnan pohjaksi