Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto2125.10.20185

11936-2018 (00 00 01, 07 02 01)

Turku - Syrjinnästä vapaa alue

Tiivistelmä: -

Monikune § 21

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Turun kaupunki tuo esiin ja vahvistaa yhdenvertaisuustyötään julistautumalla Syrjinnästä vapaaksi alueeksi pe 16.11.2018 kansainvälisenä suvaitsevaisuuden päivänä. Aloite julistautumiseen on tullut kaupunginvaltuustolta.

Kaupungilla on velvoite noudattaa toiminnassaan yhdenvertaisuuslakia. Lakiin sisältyy syrjintäkielto, jonka mukaan ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve kannustaa kaupungin toimijoita lähtemään mukaan Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan osallistumalla viestintään sekä toteuttamalla yhdenvertaisuuteen liittyviä toimia. Lisäksi yhdenvertaisuus on valittu vaikuttajaryhmien vuoden 2018 yhteiseksi painopisteeksi.

Monikulttuurisuusneuvostolle ehdotetaan, että se järjestää ns. avoimen kokouksen ma 19.11.2018. Monikulttuuriset järjestöt ovat jo aiemmin ilmaisseet toiveen avoimen kokouksen järjestämisestä. Avoimen kokouksen tarkoituksena on edistää kuntalaisten ja järjestöjen sekä monikulttuurisuusneuvoston vuoropuhelua monikulttuurisuusneuvoston teemoihin liittyen.  

EhdotusSyrjinnästä vapaa alue -kampanja merkitään tiedoksi. Monikulttuurisuusneuvosto osallistuu kampanjaan järjestämällä kuntalaisille, järjestöille ja muille vaikuttajaryhmille avoimen kokouksen. Monikulttuurisuusneuvosto sopii kokouksen järjestelyistä.

PäätösAsiaa ei käsitelty, koska kokous ei ollut päätösvaltainen.