Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta2521.08.20243

6385-2023 (02 05 00)

Jätekeskusten ja lajitteluasemien maksujen tarkistaminen 1.9. alkaen muuttuneen arvonlisäveron johdosta

Tiivistelmä:

Jätekeskuksilla ja lajitteluasemilla käytössä olevia jätemaksuja esitetään muutettavan 1.9.2024 alkaen siten, että asiakkaalta laskutettava arvonlisäverollinen maksu on euroina tasasumma, kun arvonlisäverokanta muuttuu 25,5 %:ksi 1.9.2024 alkaen.

Lsjhlk § 25

Jätehuoltoasiamies Satu Ojala 14.8.2024:

Jätekeskusten ja lajitteluasemien jätemaksuja on tarpeen tarkistaa arvonlisäveron muutoksen vuoksi, sillä huomattava osa jätekeskuksilla ja lajitteluasemilla asioivista asiakkaista maksavaa jätemaksun edelleen käteisellä. Tasasummat helpottavat asiointia sekä asiakkaan, että asemanhoitajan kannalta. Muutokset arvonlisäverottomissa maksuissa vaihtelevat muutamista senteistä noin kymmeneen senttiin. Korotetut maksut kattavat osittain niitä maksuja, joita alennetaan. Maksuja on samalla tarkistettu siten, että ne vastaavat tarkemmin kunkin jätejakeen käsittelyn kustannuksia.

Maksuja on täydennetty tietoturvajätteen ja painekyllästetyn puun jätemaksuilla (taulukko 5.1.1).

Arvonlisäveron muutos koskee jätetaksan kaikkia maksuja. Jätehuoltolautakunta on kuitenkin hyväksynyt jätemaksut aiemmalla päätöksellään ilman arvonlisäveroa. Taksan mukaan kulloinkin voimassa oleva arvonlisäverokanta lisätään vahvistettuun jätemaksuun. Muihin jätemaksuihin ei ole tämän vuoksi tarvetta tehdä muutoksia arvonlisäveron muuttumisen vuoksi.

Ehdotus uusiksi jätemaksuiksi on esityslistan liitteenä. Ehdotukseen on merkitty punaisella värillä kaikki arvonlisäveron johdosta muuttuneet maksut, uutena lisätyt maksut sekä jätekeskuksilla ja lajitteluasemilla käytetyt maksut, joiden arvonlisäverotonta maksua esitetään muutettavan (taulukot 5.1, 5.2, 5.3 ja 6.4)​​

Liite 1​Jätemaksumuutokset Lounais-Suomessa 1.9.2024 alkaen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Ehdotus​Lounais-Suomen Jätehuoltolautakunta päättää hyväksyä esityslistan liitteen 1 mukaiset jätemaksumuutokset. Muutokset tulevat voimaan 1.9.2024.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n varatoimitusjohtaja Jaana Turpeinen esitteli asiaa kokouksessa. Hän poistui kokouksesta esittelyn jälkeen​.​

Jakelu

tpvAuran kunta
tpvKaarinan kaupunki
tpvKemiönsaaren kunta
tpvLiedon kaupunki
tpvLounais-Suomen Jätehuolto Oy
tpvMarttilan kunta
tpvMaskun kunta
tpvMynämäen kunta
tpvNaantalin kaupunki
tpvNousiaisten kunta
tpvPaimion kaupunki
tpvParaisten kaupunki
tpvPöytyän kunta
tpvRaision kaupunki
tpvRuskon kunta
tpvSalon kaupunki
tpvSauvon kunta
tpvUudenkaupungin kaupunki
tpvKaupunginhallitus
tiedSuomela Sari


Liitteet:

Lsjhlk § 25
Liite 1:Jätemaksumuutokset Lounais-Suomessa 1.9.2024 alkaen