Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta1930.05.20245

6538-2022 (11 01 06, 00 04 01, 00 01 01, 00 01 05)

Jätehuollon palvelutason määrittäminen

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen jätehuollon yhteistyökuntien näkemyksiä nykyisistä kunnallisen jätehuollon palveluista ja palveluiden kehittämisestä tulevaisuudelle on kartoitettu kyselyllä, joka suunnattiin Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n omistajaohjauksesta vastaaville tahoille kunnissa. Selvityksen tulosten avulla on tarkoitus uudistaa alueen jätehuollon palvelutasomääritelmä.

Lsjhlk § 19

Jätehuoltoasiamies Satu Ojala 14.5.2024:

Jätehuollon palvelutasotavoitteet on katsottu tarpeelliseksi selvittää toimialueen yhteisessä jätehuolto-ohjelmassa Kohti kiertotaloutta (v. 2023–2028), jotta mm. jätetaksan kattavuus, tasapuolisuus ja ohjaavuus voitaisiin varmistaa.

Selvitystä on ryhtynyt tekemään 10 hlön palvelutasoryhmä, johon kuuluu LSJH:n omistajaohjauksesta vastaavia viranhaltijoita eri kunnista, jätehuollon toimikunnan edustaja, LSJH:n edustajat sekä jätehuoltolautakunnan viranhaltijoita.

Kunnalliset jätehuoltopalvelut katetaan jätetaksalla, jonka voimaantulo edellyttää jätehuoltolautakunnan hyväksynnän. Palvelutasotavoitteiden määrittelyn on tarkoitus myös osaltaan varmistaa jätehuoltolautakunnalle, että taksalla katettavat jätehuoltopalvelut ovat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n omistajakuntien tahdon mukaisia.

Kunnista on pyydetty vastauksia jätehuollon palvelutasoa koskevaan kyselyyn 31.5. mennessä. Palautteet koostetaan palvelutasomääritelmäksi. Palvelutasomääritelmä ja suunnitelma sen toteuttamiseksi tuodaan valmistuttuaan jätehuoltolautakuntaan, yhtiön hallitukseen ja osakaskuntiin hyväksyttäväksi.

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Ehdotus​Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää merkitä meneillään olevan palvelutasotavoitteiden määrittelytyön tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.