Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta610.02.20226

833-2018 (00 04 01, 11 03 02)

Jätehuollon määräysten ja viranomaistehtävien yhtenäistäminen toimialueen laajentumisen seurauksena

Tiivistelmä: -

Lsjhlk § 6

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen, 3.2.2022:

Uudenkaupungin kaupungista tuli 1.1.2022 alkaen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n osakas ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäsen. Muutoksen seurauksena Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta toimii jatkossa Uudenkaupungin jätehuoltoviranomaisena ja hoitaa sille kuuluvat tehtävät.

Lähtökohtana seudullisen jätehuoltoviranomaisen toiminnassa on se, että kaikkia jäsenkuntia koskevat jätehuollon viranomaistehtävät hoidetaan yhtenäisesti ja samoin perustein kuntien hallinnollisista rajoista riippumatta. Uudenkaupungin liittymisen seurauksena on tarpeen yhtenäistää jätehuoltoa ohjaavat määräykset kuten kunnan jätehuoltomääräykset ja jätemaksutaksat siten, että samoja määräyksiä sovelletaan koko toimialueella. Lisäksi on tarpeen yhtenäistää jätehuoltoviranomaisen jätteenkuljetusrekisterin ylläpitoa koskevat järjestelmät ja menettelyt ja selvittää esim. tarve kuljetusjärjestelmiä koskevien päätösten tekemiselle.

Kokouksessa esitellään keskeisimpiä eroja ja yhtenäistämistarpeita Uudenkaupungin ja muun lautakunnan toimialueen nykyisissä jätetaksoissa ja jätehuoltomääräyksissä ja muissa jätehuoltoviranomaisen tehtävissä.

valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää merkitä esittelyn tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.